Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 15-2 t/m 21-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Films > I, Tonya

I, Tonya

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

biografie, drama

Pitch van I, Tonya
I, Tonya: Sebastian Stan (Jeff Gillooly), Margot Robbie (Tonya Harding) en Julianne Nicholson (Diane Rawlinson)
I, Tonya: Sebastian Stan (Jeff Gillooly), Margot Robbie (Tonya Harding) en Julianne Nicholson (Diane Rawlinson)
I, Tonya
Nederlandse première: 22-2-2018
Verenigde Staten, 2017, 119 min,
De grofgebekte kunstschaatsster Tonya Harding past niet bepaald in de keurige kunstschaatswereld. In 1994 komt ze in opspraak omdat ze meedoet aan een complot om haar rivaal Nancy Kerrigan te verwonden.
Genoeg van reclame? Klik hier!
trailer en bijzonderheden over I, Tonya
De film is gebaseerd op waargebeurde feiten, maar er zitten veel 'mockumentary'-onderdelen in, zoals nepinterviews. Toch is de film te realistisch voor Tonya Harding-slachtoffer Nancy Kerrigan, die de film niet wil gaan zien, omdat ze het voorval niet nog een keer wil beleven.
Aanloop van I, Tonya
Hoofdrolspeelster Margot Robbie heeft de film ook mede geproduceerd. Ze is onder andere bekend van The Wolf of Wall Street.
BioscoopAgenda van I, Tonya

I, Tonya in de bioscoop

Genoeg van reclame? Klik hier!
Synopsis distributeur
Het waargebeurde I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een uitzonderlijk getalenteerd buitenbeentje.

Kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische Spelen in de weg te staan. Maar Tonya is bepaald niet van goede komaf, haar vulgaire outfits en gedrag zijn de keurige schaatswereld een doorn in het oog. Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. Eén van de grootste Amerikaanse sportschandalen is geboren... . Het waargebeurde I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een uitzonderlijk getalenteerd buitenbeentje. Margot Robbie schittert als de verguisde Tonya Harding, en Allison Janney zet als moeder van Tonya een filmpersonage voor de eeuwigheid neer. Regisseur Craig Gillespie (Lars and the Real Girl) levert met I, Tonya een uniek evenwicht tussen humor, geweld en ontroering af.