compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU

I Am Greta

Voor alle leeftijden

Pitch van I Am Greta

Delen op facebook
I Am Greta
Nederlandse première: 22-10-2020
Zweden, 2020, 102 min,

In I Am Greta start start Greta Thunberg, een Zweedse 15-jarige scholier, in augustus 2018 een schoolstaking voor het klimaat. Haar vraag voor volwassenen: als je niet geeft om haar toekomst op aarde, waarom zou ze dan om haar toekomst op school geven? Binnen enkele maanden evolueert haar staking naar een wereldwijde beweging. Greta, een meisje met autisme wordt een wereldberoemde activist.

Bekijk bij:

CinemembermeJanevideoland

I Am Greta trailer en bijzonderheden

De documentaire volgt de jonge activiste Greta vanaf de allereerste schoolstaking.
De film won de wetenschappelijke prijs tijdens het Zurich Film Festival 2020.

Trailer van I Am GretaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film I Am Gretahttps://i1.ytimg.com/vi/XpuyHjfZu6s/hqdefault.jpg2020-09-21
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Documnetairemaker Nathan Grossman debuteert met deze film.
Greta Thunberg is ook te zien als waarzegster in de korte video Pearl Jam: Retrograde"" (2020).

I Am Greta - Bioscopen, Tijden & Tickets

I Am Greta in de bioscoop

Wil je I Am Greta zien? Koop of huur de film hier:


meJane Cinemember videoland

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire volgt tienerklimaatactiviste Greta Thunberg tijdens haar internationale kruistocht om mensen naar wetenschappers te laten luisteren over de milieuproblemen in de wereld.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

I Am Greta van Nathan Grossman is een zeer persoonlijke en intieme documentaire over de Zweedse activist Greta Thunberg, gemaakt in cinéma vérité stijl waarin hij haar met instemming van haar ouders van zeer nabij volgt tijdens ontmoetingen met wereldleiders, protestbijeenkomsten en thuis bij haar familie.

Een prachtige en bijzonder roerende film over klimaat-activist Greta Thunberg. Dankzij unieke toegang tot haar leven, zie je het verhaal achter de bekende nieuwsfeiten. Een indrukwekkend, intiem en buitengewoon verhaal waar volharding, tragiek, levensgeluk en inspiratie op een manier samenkomen, zoals je zelden zag. Een nogal serieus uitziende 15-jarige scholier zit elke dag, moederziel alleen en tegen de wens in van haar ouders, voor het Zweedse parlement. Ze staakt van school om de klimaat-crisis op de agenda van de politiek te krijgen. Zonder enig succes. Maar in de loop van deze weken sluiten andere leerlingen zich bij haar aan en worden haar video’s meer en meer gedeeld. Drie jaar eerder. Greta raakt in een diepe depressie na het zien van een film op school over hongerige ijsberen, orkanen en droogte. Ze stopt met eten en praten en wordt heel erg ziek. Pas als ze bedenkt dat ze er ook iets aan kan gaan doen, krijgt ze weer levensmoed. Met het groeien van haar actie, bloeit ze op en terwijl de wereld om haar heen ontploft en haar ouders soms staan te stuiteren van de zenuwen lijkt zij juist te ontspannen. Koppig, eigenwijs en intelligent als ze is, hebben haar ouders bijna geen vat op haar. Ze weet hoe ze het wil en ze wil het zelf doen. Wat volgt is een werkelijk ongelofelijk verhaal, dat Hollywood niet beter had kunnen verzinnen en die haar huiveringwekkende climax vindt in de zeiltocht die haar naar de VN-conferentie in New York moet brengen. Een film waar je diep geroerd weer uitkomt.

Productiemaatschappij: B-Reel Films

Cast & Regisseur