compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Il colibri

The Hummingbird

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Il colibri

Il colibri filmstill

Il colibri filmstill

Delen op facebook
Il colibri
Nederlandse première: 21-9-2023
Frankrijk, Italië, 2022, 127 min,

De Italiaanse film Il Colibrì is gebaseerd op de internationale bestseller “De kolibrie” van Sandro Veronesi, van wie eerder al Caos Calmo werd verfilmd. Regisseur Francesca Archibugi zet met een echte sterrencast een gelaagd, Italiaanse drama neer over familie, liefde en de kracht van het leven...

Il colibri trailer

Trailer van Il colibriBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Il colibrihttps://i1.ytimg.com/vi/m_SQBrtPYUs/hqdefault.jpg2023-08-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Il colibri - Bioscopen, Tijden & Tickets

Il colibri in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

De Italiaanse film Il Colibrì is gebaseerd op de internationale bestseller “De kolibrie” van Sandro Veronesi, van wie eerder al Caos Calmo werd verfilmd. Regisseur Francesca Archibugi zet met een echte sterrencast een gelaagd, Italiaanse drama neer over familie, liefde en de kracht van het leven. Met onder meer Pierfrancesco Favino (Il Traditore), Bérénice Bejo (The Artist) en Nanni Moretti (Mia Madre). Als kind brengt Marco (Pierfrancesco Favino) de zomers van zijn jeugd door aan de Toscaanse kust. Daar groeit hij op, wordt hij verliefd, maar moet hij ook om leren gaan met een groot verlies. Als volwassen man leeft Marco tussen Rome en Parijs als gerespecteerd arts. Ondertussen ziet hij zijn dochter opgroeien en komt hij een oude geliefde tegen. Ondanks vreugde en verdriet vindt hij zijn evenwicht. Net als een kolibrie. Il Colibrì springt tussen heden en verleden, en vangt het leven van drie generaties in dit sterke Italiaans familie epos. De film werd geselecteerd voor het Filmfestival van Toronto en was de openingsfilm van het prestigieuze Filmfestival van Rome.

Productiemaatschappij: Fandango, Les Films des Tournelles, Orange Studio, Rai Cinema, Regione Lazio (support), Regione Toscana (support), Toscana Film Commission (support)