compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Il Dono

Il Dono

***1/20
Waardering: 3.3/5

The Gift

Niet voor personen jonger dan 16 jaarSeks

drama, filmhuis

Pitch van Il Dono
Italië. Het platteland van Calabrië, wordt geteisterd door massale leegloop. Respectvol, soms humoristisch, zonder dramatisering of veel ingrepen in de werkelijkheid, richtte filmmaker Frammartino de camera op de achterblijvers.
Delen op facebook
Il Dono
Nederlandse première: 16-12-2004
Italië, 2003, 80 min,
bijzonderheden over Il Dono
Het dialoogloze verhaal van een oude man die met antimoderne apathie in zijn eenzame huisje, halverwege de berg onder een oud stadje, op het einde wacht. Een achterlijk meisje, over wie men denkt dat ze bezeten is door boze geesten, geeft haar lichaam, niet aan bovennatuurlijke entiteiten maar aan automobilisten waar ze een lift van krijgt, terug de berg op. Jongens die de oude man helpen met het begraven van een dode hond vergeten een mobieltje en een vies plaatje; het toestel wordt gebeld maar de man is maar kort geïnteresseerd. Het is een even nutteloos voorwerp als de kapotte auto langs de weg, of de gestrande vissersboot aan de kust. Een verslag van een ramp in slow-motion, is de film al genoemd. De voetbal stuitert naar beneden. Er is niemand om hem te stoppen. Het landschap blijft indrukwekkend en onverschillig.
Speelfilmdebuut van regisseur Michelangelo Frammartino. Een verhaal over degenen die vertrokken, verteld door hen die achterbleven...
Aanloop van Il Dono
Michelangelo Frammartino (1968) studeerde architectuur aan de polytechnische universiteit van Milaan, waar hij ook zijn eerste stappen in film en video zette. Naast films maakte hij ook enkele video-installaties, zoals Presenze S-Connesse, Ora (1995), La casa delle belle addormentate (1997), geïnspireerd door de Japanse schrijver Yasunari Kawabata, en Film (1998), een eerbetoon aan Samuel Beckett.
Recensies van Il Dono
BioscoopAgenda van Il Dono

Il Dono in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Il Dono zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Meeslepende vertelling over het door leegloop bedreigde Zuid-Italiaanse Calabrië: een oude man en een achterlijk meisje behoren tot de achterblijvers.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen