compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 29-9 t/m 5-10
Film van de week!
MENU

It Must Be Heaven

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van It Must Be Heaven

Delen op facebook
It Must Be Heaven
Nederlandse première: 19-12-2019
Canada, Duitsland, Frankrijk, Palestina, Qatar, Turkije, 2019, 102 min,

Filmmaker Elia Suleiman reist naar verschillende steden en vindt onverwachte parallellen met zijn thuisland Palestina.

Bekijk bij:

It Must Be Heaven trailer en bijzonderheden

De film heeft FIPRESCI Prize en Special Mention gewonnen tijdens Cannes Film Festival (2019). Officiële inzending van Palestina voor de categorie 'Beste internationale speelfilm' van de 92e Academy Awards in 2020.

Trailer van It Must Be HeavenBekijk de trailer en de beste filmstills van de film It Must Be Heavenhttps://i1.ytimg.com/vi/3zJrosleg3o/hqdefault.jpg2019-11-25
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De regisseur van de film is Elia Suleiman je kan hem kennen van The Time That Remains (2009) en van 'Yadon ilaheyya' (2002). De hoofdpersoon van de film is Gael García Bernal je kan hem kennen van 'Chicuarotes' (2019) en van The Kindergarten Teacher (2018).

Recensies van It Must Be Heaven

It Must Be Heaven - Bioscopen, Tijden & Tickets

It Must Be Heaven in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je It Must Be Heaven zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


In de film It Must Be Heaven reist filmmaker Elia Suleiman naar verschillende steden en vindt onverwachte parallellen met zijn thuisland Palestina.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een kerkdeur in Nazareth die maar niet open wil. Een verlaten Parijs. Een New Yorkse supermarkt met net zoveel wapens als groente. In een serie droogkomische scènes bekijkt de Palestijnse regisseur Elia Suleiman de wereld om zich heen met zijn handelsmerk: de verwonderde blik.

Een kerkdeur in Nazareth die maar niet open wil. Een verlaten Parijs waarin politieagenten sierlijk patrouilleren op Segways. Een New Yorkse supermarkt met net zoveel wapens als groenten. Het zijn enkele van de treffende scènes in It Must Be Heaven waarin de Palestijnse regisseur Elia Suleiman (The Time That Remains) op droogkomische wijze de absurditeit van onze huidige maatschappij laat zien. Elia Suleiman ontvlucht Palestina op zoek naar een nieuw thuis, tot hij beseft dat zijn geboorteland hem als een schaduw volgt. Met zijn kenmerkende verwonderde blik, die ook wel wordt vergeleken met die van Jacques Tati en Buster Keaton, verkent hij de wereld om zich heen en belandt hij van de ene in de andere komische situatie. Hoe ver hij ook reist, er is altijd wel iets dat hem aan zijn geboorteland doet denken. It Must Be Heaven werd tijdens het Cannes Filmfestival genomineerd voor de Gouden Palm en is de Palestijnse Oscarinzending voor beste buitenlandse film. Elia Suleiman brengt met It Must Be Heaven een uiterst origineel verhaal waarin thema’s als identiteit, nationaliteit en verbondenheid worden verkend met als uitgangspunt de ultieme vraag: waar voelt men zich ‘thuis’?

Productiemaatschappij: Abbout Productions, Possible Media, Possibles Média, Rectangle Productions, Wild Bunch