compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU

Just Mercy

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatieAngst

Pitch van Just Mercy

Michael B. Jordan (Bryan Stevenson) en Jamie Foxx (Walter McMillian)

Michael B. Jordan (Bryan Stevenson) en Jamie Foxx (Walter McMillian)

Delen op facebook
Just Mercy
Nederlandse première: 16-1-2020
Verenigde Staten, 2019, 137 min,

Just Mercy, een krachtig en tot nadenken stemmend waargebeurd verhaal, volgt de jonge advocaat Bryan Stevenson (Michael B. Jordan) en zijn historische strijd voor gerechtigheid.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

Just Mercy trailer en bijzonderheden

De film heeft Audience Award gewonnen tijdens Mill Valley Film Festival (2019) en ze hebben Freedom of Expression Award gewonnen tijdens National Board of Review, USA (2019). Gebaseerd op het boek Just Mercy van Bryan Stevenson. Sommige scènes werden gefilmd in Montgomery, Alabama, medio 2018. Deze film markeert de derde samenwerking tussen Tim Blake Nelson en Brie Larson. Ze speelden eerder in Hoot (2006) en Don Jon (2013). De wegversperring was niet bedoeld als een nachtscène. De filmploeg werd bijna 4 uur vertraagd vanwege stormen en het bracht de opnames terug naar de nacht.

Trailer van Just MercyBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Just Mercyhttps://i1.ytimg.com/vi/rWjxyuAxzBA/hqdefault.jpg2019-12-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De regisseur van de film is Destin Daniel Cretton je kan hem kennen van The Glass Castle (2017) en van Short Term 12 (2013). De hoofdpersoon van de film is Brie Larson je kan haar kennen van 'Unicorn Store' (2017) en van 'Basmati Blues' (2017).

Just Mercy - Bioscopen, Tijden & Tickets

Just Mercy in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Just Mercy zien? Koop of huur de film hier:


meJane Amazon Prime Video

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een krachtig en tot nadenken stemmend waargebeurd verhaal, volgt de jonge advocaat Bryan Stevenson en zijn historische strijd voor gerechtigheid.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een intens, op feiten gebaseerd drama over de jonge advocaat Bryan Stevenson en zijn historische strijd voor gerechtigheid.

Michael B. Jordan (“Black Panther”, “Creed”, “Creed II”) en Oscar®winnaars Jamie Foxx (“Ray”, “Baby Driver”, “Django: Unchained”) en Brie Larson (“Room”, “The Glass Castle”, “Captain Marvel”) spelen de hoofdrollen in Just Mercy, een meeslepend drama dat een van de belangrijkste verhalen van onze tijd naar het grote scherm brengt. In het intense, op feiten gebaseerde Just Mercy volgen we de jonge advocaat Bryan Stevenson (Jordan) en zijn historische strijd voor gerechtigheid. Na zijn studie aan Harvard kan Bryan kiezen uit tal van lucratieve banen. Maar in plaats daarvan gaat hij naar Alabama om gevangenen te verdedigen die ten onrechte zijn veroordeeld of niet de juiste juridische bijstand hebben gekregen. Hij krijgt daarbij steun van de plaatselijke advocaat Eva Ansley (Larson). Een van zijn eerste en meest controversiële zaken is die van Walter McMillian (Foxx), die in 1987 ter dood is veroordeeld voor de geruchtmakende moord op een 18-jarig meisje, ondanks een overvloed aan ontlastend bewijs en het feit dat de enige getuigenverklaring tegen hem afkomstig is van een crimineel met een motief om te liegen. In de jaren daarna raakt Bryan verwikkeld in een juridisch en politiek steekspel en krijgt hij te maken met openlijk racisme in zijn strijd voor Walter en andere gedetineerden, waarbij hij wordt tegengewerkt door het systeem.

Productiemaatschappij: Endeavor Content, MACRO, Netter Productions, One Community, Outlier Society, Participant Media

Cast & Regisseur

Jamie Foxx

Walter McMillian
Michael B. Jordan

Bryan Stevenson
Brie Larson

Eva Ansley
Rafe Spall

Tommy Champan
Tim Blake Nelson

Ralph Myers

Nieuws over Just Mercy