compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU

Kill It and Leave This Town

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarSeksGrof taalgebruik

Pitch

Volstrekt unieke animatie met horror-elementen, wonderschoon, teder, grimmig en duister, onverwacht ontroerend, vol rauwe emotie, ongepolijst maar toch tot in elk detail overdacht en geperfectioneerd.
Delen op facebook
Kill It and Leave This Town
Nederlandse première: 21-7-2022
Polen, 2020, 88 min,

Kill It and Leave This Town trailer

Trailer van Kill It and Leave This TownBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Kill It and Leave This Townhttps://i1.ytimg.com/vi/WmUUnR7GsnM/hqdefault.jpg2022-07-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Kill It and Leave This Town - Bioscopen, Tijden & Tickets

Kill It and Leave This Town in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Kill It and Leave This Town zien? Koop of huur de film hier:
Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een man ontvlucht de werkelijkheid na het verlies van zijn geliefden en trekt zich terug in zijn herinneringen. Daar staat de tijd stil en leven zijn dierbaren nog. Zo groeit er jarenlang een stad in zijn herinneringen. Op een dag komen zijn literaire helden en cartoonjeugdidolen er onuitgenodigd tot leven. Ze zijn in het geheugen steeds jong gebleven, maar wanneer de man ontdekt dat zijn idolen allemaal oud geworden zijn en dat eeuwige jeugd niet bestaat, besluit hij terug te keren naar de realiteit. Veertien jaar werkte Wilczynski aan de stad, getekend in een betrekkelijk kale schetsboekstijl die juist daardoor des te waarachtiger overkomt. Volstrekt unieke animatie met horror-elementen, wonderschoon, teder, grimmig en duister. Kill It And Leave This Town is een zeer persoonlijke animatiefilm. De film is onverwacht ontroerend, vol rauwe emotie, ongepolijst, maar toch tot in elk detail overdacht en geperfectioneerd. Winnaar Special Jury Mention op het animatiefilmfestival van Annecy, winnaar FIPRESCI-prijs van de internationale filmpers (Viennale 2020), onderdeel Best First Feature Award-competitie (Berlinale 2020). Beschikbaar met Nederlandse of Engelse ondertitels.

Productiemaatschappij: Bombonierka (produced by), DI Factory (co-production), EC1 Ldz - Miasto Kultury (co-production), Extreme Emotions (executive production), Filmoteka Narodowa - Instytut Audiowizualny (co-pr, Gigant Films (co-production), Instytut im. Adama Mickiewicza (co-production), Letko (co-production), Nolabel (co-production), Polski Instytut Sztuki Filmowej (co-financed by)

Cast & Regisseur

Krystyna Janda

Janek's Mother
Andrzej Chyra

Janek's Father
Gustaw Holoubek

Marius'z Alter-Ego (archive footage)
Marek Kondrat

Little Mariusz's Father / Old Man on the Train

Nieuws over Kill It and Leave This Town