compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Kolya

Kolya

***1/20
Waardering: 3.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarAngst

filmhuis

Pitch van Kolya
Frantisek, een begaafd cellist, wordt ontslagen nadat hij een partijbons heeft beledigd. Hij luistert nu uitvaartdiensten op. Omdat hij zijn zinnen heeft gezet op een tweedehands Trabant, gaat hij in op een lucratief schijnhuwelijk met een Russin. Deze heeft een zoontje Kolya, met wie een speciale band onstaat.
Delen op facebook
Kolya
Nederlandse première: 2003
Togo, 1996, 105 min,
bijzonderheden over Kolya
Deze film kreeg een Oscar als Beste Buitenlandse Film en won ook een Golden Globe (1997). Het is een vader-zoon samenwerking. Vader Sverák speelde niet alleen de hoofdrol, maar schreef ook het scenario.
Kolya wordt gespeeld door een 5-jarig natuurtalent dat uit een Russische crèche geplukt werd en al gezien wordt als een Marlon Brando in de dop.
Aanloop van Kolya
Jan Sverák (Tsjechië, 1965) debuteerde met "Vsak su vinar" (1985). Zijn meest gewaardeerde werk omvat o.a. Dark Blue World (2001) en Obecná skola (1991).
Recensies van Kolya
BioscoopAgenda van Kolya

Kolya in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Kolya zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Cellist gaat in op schijnhuwelijk met Russin, met wiens zoontje Kolya hij een speciale band opbouwt.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen