compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU

L'événement

Happening

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarDiscriminatieAngst

Pitch

De Franse film L'événement van Audrey Diwan werd eerder bekroond met de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. Het is de verfilming van de beroemde autobiografische roman van Annie Ernaux, met hoofdrollen voor Anamaria Vartolomei en Luàna Barjami. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk in de jaren '60...
Delen op facebook
L'événement
Nederlandse première: 17-2-2022
Frankrijk, 2021, 100 min,
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

L'événement - Bioscopen, Tijden & Tickets

L'événement in de bioscoop

Synopsis distributeur

De Franse film L'événement van Audrey Diwan werd eerder bekroond met de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. Het is de verfilming van de beroemde autobiografische roman van Annie Ernaux, met hoofdrollen voor Anamaria Vartolomei en Luàna Barjami. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk in de jaren '60. Anna, een slimme studente, raakt zwanger en ziet daarmee de kans ontglippen om haar studie af te maken en een mooie carrière op te bouwen. Terwijl haar eindexamens naderen, haar sociale leven begint te vervagen en haar buik in alarmerend tempo groeit, wordt ze gedwongen de schaamte en pijn van een abortus onder ogen te zien. Zelfs als ze daarmee een gevangenisstraf riskeert.

Productiemaatschappij: Canal+ (participation), Centre national du cinéma et de l'image animée (CN, Ciné+ (participation), COF, Département de la Charente (in partnership with), France 3 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), La Région Île-de-France (support), Palatine Étoile 18 (in association with), Pôle Image Magelis (in partnership with), Procirep (support), Rectangle Productions, Région Nouvelle-Aquitaine (support), Srab Films (co-production), Wild Bunch (co-production)