compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 23-6 t/m 29-6
Film van de week!
MENU

La Chana

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

Pitch van La Chana

La Chana filmstill

La Chana filmstill

Delen op facebook
La Chana
Nederlandse première: 1-6-2017
IJsland, Spanje, Verenigde Staten, 2016, 83 min,

In de jaren '60 en '70 maakte flamencodanseres 'La Chana' grote indruk in Hollywood. Ze was echter van het een op het andere moment verdwenen. Nu meer dan twintig jaar later vertelt ze haar verhaal en keert ze nog één keer terug naar het podium.

Bekijk bij:

Cinemember

La Chana trailer en bijzonderheden

Tijdens het International Documentary Festival Amsterdam in 2016 werd deze film bekroond met de VPRO-publieksprijs.

Trailer van La ChanaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film La Chanahttps://i1.ytimg.com/vi/cvehepfcjDU/hqdefault.jpg2017-05-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

'La Chana', ook bekend als Antonia Santiago Amador werkte onder andere samen met Peter Sellers in The Bobo.

La Chana - Bioscopen, Tijden & Tickets

La Chana in de bioscoop

Wil je La Chana zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


In de jaren '60 en '70 maakte flamencodanseres 'La Chana' grote indruk in Hollywood. Ze was echter van het een op het andere moment verdwenen. Nu meer dan twintig jaar later vertelt ze haar verhaal. Winnaar publieksprijs IDFA 2016.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

La Chana geeft een inkijkje in het hart en de ziel van de zigeunerdanseres als ze na twee decennia voor één keer terugkeert op het podium.

Antonia Santiago Amador was een van de grootste sterren in de flamencowereld. In de jaren zestig en zeventig maakte ‘La Chana’ wereldwijd furore met haar vernieuwende stijl en adembenemende ritmes. Peter Sellers, met wie ze samenspeelde in de film The Bobo (1967), vroeg haar naar Hollywood te komen. Maar op het hoogtepunt van haar carrière verdween ze ineens uit de schijnwerpers. La Chana geeft een inkijkje in het hart en de ziel van de zigeunerdanseres als ze na twee decennia voor één keer terugkeert op het podium. Zittend, maar nog altijd met indrukwekkend voetenwerk. De film onthult bovendien het geheim achter haar plotselinge verdwijning: achttien jaar lang was ze het slachtoffer van huiselijk geweld door haar eerste man. In dit meeslepende verhaal over creativiteit, ouder worden en doorzettingsvermogen toont La Chana de tegenstelling tussen de artiest op het podium en en de vrouw in haar dagelijks leven. Op IDFA 2016 groeide de documentaire van Lucija Stojevic uit tot dé festivalfavoriet en werd hij bekroond met de VPRO Publieksprijs.

Huidige prijsvraag

Cast & Regisseur

Nieuws over La Chana