compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

La Odisea

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van La Odisea

Ricardo Darín (Fermín Perlassi)

Ricardo Darín (Fermín Perlassi)

Delen op facebook
La Odisea
Nederlandse première: 9-7-2020
Argentinië, Spanje, 2019, 116 min,

In La Odisea willen een groepje dorpelingen een collectief beginnen om een oude fabriek nieuw leven in te blazen. Ze zetten al hun spaargeld op één gezamenlijke spaarrekening om te ontdekken dat de bankdirecteur met het geld er van door is. Ze gaan niet bij de pakken neerzitten en traceren de directeur en besluiten hun geld terug te vorderen.

Bekijk bij:

meJane

La Odisea trailer en bijzonderheden

Officiële Argentijnse inzending voor de Oscars van 2020.

Trailer van La OdiseaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film La Odiseahttps://i1.ytimg.com/vi/fmmvlTDmn4o/hqdefault.jpg2020-05-22
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Sebastián Borensztein maakte eerder naam met Koblic (2016), "Un cuento chino" (2011) en "La suerte está echada" (2005).
Ricardo Darín is een zeer succesvolle Argentijnse acteur die eerder samenwerkte met Sebastián Borensztein aan Koblic (2016), hij is onder meer bekend van "La Cordillera" (2017), El Aura (2005) en Nueve Reinas (2000).

La Odisea - Bioscopen, Tijden & Tickets

La Odisea in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je La Odisea zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Dorpsbewoners nemen het heft in eigen handen wanneer blijkt dat de bankdirecteur hun spaargeld heeft gestolen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In La Odisea maken we kennis met een groep vrienden uit een Argentijns dorpje, die het heft in eigen handen neemt wanneer hun spaargeld van hen wordt afgenomen. Een innemend en komisch verhaal over de veerkracht van de gewone man. Met Ricardo Darín (El secreto de sus ojos, Wild Tales) in de hoofdrol.

In La Odisea maken we kennis met een groep vrienden uit een Argentijns dorpje, die het heft in eigen handen neemt wanneer hun spaargeld van hen wordt afgenomen. Een innemend en komisch verhaal over de veerkracht van de gewone man. Met Ricardo Darín (El secreto de sus ojos, Wild Tales) in de hoofdrol. Voormalig voetballer Fermín Pelassi (Ricardo Darín) en zijn vrouw Lidia besluiten hun droom waar te maken door samen met dorpsgenoten een bedrijf op poten te zetten. Ze verzamelen het geld wat ze daarvoor nodig hebben en vertrouwen het bedrag toe aan de lokale bank. Maar even later verdwijnt de corrupte bankmanager met al hun geld, vlak voor de beruchte Corralito. De vrienden bundelen hun krachten om terug te krijgen wat hen toebehoort en bedenken een wraakplan. La Odisea ging in première op het Filmfestival van Toronto. De film won bij de uitreiking van de Goya’s - de Spaanse Oscars - de prijs voor Best Iberoamerican Film (Best Spaans-Amerikaanse film).

Productiemaatschappij: K&S Films, Kenya Films, Kramer & Sigman Films, Mod Producciones, Televisión Española (TVE), Televisión Federal (Telefe), VFX

Cast & Regisseur

Ricardo Darín

Fermín Perlassi
Carlos Belloso

Atanasio Medina
Andrés Parra

Fortunato Manzi
Luis Brandoni

Antonio Fontana
Rita Cortese

Carmen Largio
Verónica Llinás

Lidia Perlassi