compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > La Pianiste

La Pianiste

****0
Waardering: 4/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarSeks

drama, filmhuis

Pitch van La Pianiste
Annie Girardot (The Mother) en Isabelle Huppert (Erika Kohut)
Annie Girardot (The Mother) en Isabelle Huppert (Erika Kohut)
Delen op facebook
La Pianiste
Nederlandse première: 11-7-2019
Oostenrijk, 2001, 113 min,
Pianolerares Erika Kohut wordt door haar moeder geterroriseerd en leeft haar frustraties uit op zichzelf en op een jonge mannelijke leerling van de muziekschool. Erika houdt er ook van naar peepshows te gaan en naar vrijende paartjes in het park te loeren.
trailer en bijzonderheden over La Pianiste
Deze film van Michael Haneke is gebaseerd op de roman 'Die Klavierspielerin' van de controversiële schrijfster Elfride Jelinek.
Isabelle Huppert heeft zelf 12 jaar piano gestudeerd en ging voor deze film een jaar van te voren weer studeren en speelt alle stukken zelf.
De film heeft maar liefst 18 filmprijzen en 21 nominaties in de wacht gesleept. Vooral het acteren van Isabelle Huppert wordt geroemd en bekroond met onder meer de prijs voor Beste Actrice tijdens Cannes Film Festival 2001.
Aanloop van La Pianiste
Michael Haneke is ook de regisseur van Benny's Video (1992), 71 Fragmente einer Chronologie des Zufalls (1994), "Funny Games" (1997) en Le Temps du Loup (2003).
Recensies van La Pianiste
BioscoopAgenda van La Pianiste

La Pianiste in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je La Pianiste zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Pianolerares Erika Kohut leeft haar frustraties uit op zichzelf en op een jonge mannelijke leerling van de muziekschool.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Michael Haneke's verfilming van Elfride Jelineks omstreden roman.

Michael Haneke verfilmde Elfride Jelineks omstreden roman. De veertigjarige Kohut, streng en uiterlijk onbewogen, geeft les op het Weens conservatorium. Haar bestaan lijkt net zo strak georganiseerd als een compositie van Bach, maar in werkelijkheid leidt zij een dubbelleven. In porno, voyeurisme en zelfverminking zoekt ze een uitweg voor haar opgekropte lustgevoelens. Hanekes afstandelijke aanpak resulteert in een verontrustend portret van een vrouw die hevig probeert haar gevoelens de baas te blijven. Huppert, zelf een bedreven pianiste, speelt een van haar mooiste rollen in jaren en won diverse prijzen voor haar vertolking.