compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU

La Pianiste

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarSeks

Pitch van La Pianiste

Annie Girardot (The Mother) en Isabelle Huppert (Erika Kohut)

Annie Girardot (The Mother) en Isabelle Huppert (Erika Kohut)

Delen op facebook
La Pianiste
Nederlandse première: 11-7-2019
Oostenrijk, 2001, 113 min,

Pianolerares Erika Kohut wordt door haar moeder geterroriseerd en leeft haar frustraties uit op zichzelf en op een jonge mannelijke leerling van de muziekschool. Erika houdt er ook van naar peepshows te gaan en naar vrijende paartjes in het park te loeren.

La Pianiste trailer en bijzonderheden

Deze film van Michael Haneke is gebaseerd op de roman 'Die Klavierspielerin' van de controversiële schrijfster Elfride Jelinek.
Isabelle Huppert heeft zelf 12 jaar piano gestudeerd en ging voor deze film een jaar van te voren weer studeren en speelt alle stukken zelf.
De film heeft maar liefst 18 filmprijzen en 21 nominaties in de wacht gesleept. Vooral het acteren van Isabelle Huppert wordt geroemd en bekroond met onder meer de prijs voor Beste Actrice tijdens Cannes Film Festival 2001.

Trailer van La PianisteBekijk de trailer en de beste filmstills van de film La Pianistehttps://i1.ytimg.com/vi/1L0ZVcme9XA/hqdefault.jpg2019-06-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Michael Haneke is ook de regisseur van Benny's Video (1992), 71 Fragmente einer Chronologie des Zufalls (1994), "Funny Games" (1997) en Le Temps du Loup (2003).

Recensies van La Pianiste

La Pianiste - Bioscopen, Tijden & Tickets

La Pianiste in de bioscoop

Wil je La Pianiste zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Pianolerares Erika Kohut leeft haar frustraties uit op zichzelf en op een jonge mannelijke leerling van de muziekschool.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Michael Haneke's verfilming van Elfride Jelineks omstreden roman.

Michael Haneke verfilmde Elfride Jelineks omstreden roman. De veertigjarige Kohut, streng en uiterlijk onbewogen, geeft les op het Weens conservatorium. Haar bestaan lijkt net zo strak georganiseerd als een compositie van Bach, maar in werkelijkheid leidt zij een dubbelleven. In porno, voyeurisme en zelfverminking zoekt ze een uitweg voor haar opgekropte lustgevoelens. Hanekes afstandelijke aanpak resulteert in een verontrustend portret van een vrouw die hevig probeert haar gevoelens de baas te blijven. Huppert, zelf een bedreven pianiste, speelt een van haar mooiste rollen in jaren en won diverse prijzen voor haar vertolking.

Productiemaatschappij: Arte France Cinéma, Les Films Alain Sarde, MK2, Wega Film

Cast & Regisseur

Isabelle Huppert

Erika Kohut
Susanne Lothar

Mrs. Schober
Annie Girardot

The Mother
Udo Samel

Dr. Blonskij
Anna Sigalevitch

Anna Schober
La Pianiste poster