compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU

Ladies Night: The Bookshop

***1/20
Waardering: 3.3/5

speciaal programma

Voor alle leeftijden

Pitch van Ladies Night: The Bookshop

Emily Mortimer (Florence Green) en Patricia Clarkson (Violet Gamart)

Emily Mortimer (Florence Green) en Patricia Clarkson (Violet Gamart)

Delen op facebook
Ladies Night: The Bookshop
Nederlandse première: 7-6-2018
Duitsland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, 2017, 113 min,

In het Engeland van 1959 besluit Florence Green een boekenwinkel te openen. Ze probeert de bekrompen plaatselijke bevolking warm te maken voor de grote werken uit de literatuur. Daarbij ondervindt ze nogal wat tegenwerking.

Ladies Night: The Bookshop trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Penelope Fitzgerald uit 1978.

Trailer van Ladies Night: The BookshopBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Ladies Night: The Bookshophttps://i1.ytimg.com/vi/YP8wMfE9AcU/hqdefault.jpg2018-06-07
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Emily Mortimer speelde eerder in The Party (2017), Hugo (2011) en Shutter Island (2010). Bill Nighy speelde onder meer in Love Actually (2003) en Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006).

Ladies Night: The Bookshop - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ladies Night: The Bookshop in de bioscoop

Wil je Ladies Night: The Bookshop zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een weduwe (Emily Mortimer) opent een boekenwinkel in een slaperig kustplaatsje en probeert de nuchtere, bekrompen inwoners te interesseren voor grootse literatuur. Ook met Bill Nighy.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In de verfilming van Penelope Fitzgerald’s De Boekhandel besluit weduwe Florence Green (Emily Mortimer o.a. The Party, Hugo, Shutter Island) haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen. Ze is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt, maar eind jaren vijftig in het Britse kustplaatsje doet haar winkel meer stof opwaaien dan verwacht. Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart (Patricia Clarkson o.a. The Party, House Of Cards, Maze Runner) en haar man wordt Penelope door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegen gewerkt. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish (Bill Nighy o.a. Love Actually, The (Second) Best Exotic Marigold Hotel) die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering. Schrijfster Penelope Fitzgerald won de Booker Prize en de waardering voor haar werk beleeft tegenwoordig een grote opleving. Deze boekverfilming van regisseur Isabel Coixet is een groot succes in Spanje waar de film 3 Goya’s (Spaanse Oscars) won voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. The Bookshop won de ‘Prijs voor Beste Boekverfilming van het jaar’ op de Frankfurter Bookfair.

Productiemaatschappij: A Contracorriente Films, Diagonal TV, Green Films, ONE TWO Films, Zephyr Films

Cast & Regisseur

Bill Nighy

Edmund Brundish
Patricia Clarkson

Violet Gamart
Emily Mortimer

Florence Green
Reg Wilson

General Gamart
Isabel Coixet

Regisseur