compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Films > Ladies Night: The Bookshop

Ladies Night: The Bookshop

***1/20
Waardering: 3.3/5
Voor alle leeftijden

drama, filmhuis

Pitch van Ladies Night: The Bookshop
Ladies Night: The Bookshop: Emily Mortimer (Florence Green) en Patricia Clarkson (Violet Gamart)
Ladies Night: The Bookshop: Emily Mortimer (Florence Green) en Patricia Clarkson (Violet Gamart)
Delen op facebook
Ladies Night: The Bookshop
Nederlandse première: 7-6-2018
Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, 2017, 113 min,
In het Engeland van 1959 besluit Florence Green een boekenwinkel te openen. Ze probeert de bekrompen plaatselijke bevolking warm te maken voor de grote werken uit de literatuur. Daarbij ondervindt ze nogal wat tegenwerking.
trailer en bijzonderheden over Ladies Night: The Bookshop
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Penelope Fitzgerald uit 1978.
Aanloop van Ladies Night: The Bookshop
Emily Mortimer speelde eerder in The Party (2017), Hugo (2011) en Shutter Island (2010). Bill Nighy speelde onder meer in Love Actually (2003) en Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006).
BioscoopAgenda van Ladies Night: The Bookshop

Ladies Night: The Bookshop in de bioscoop

Wil je Ladies Night: The Bookshop zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een weduwe (Emily Mortimer) opent een boekenwinkel in een slaperig kustplaatsje en probeert de nuchtere, bekrompen inwoners te interesseren voor grootse literatuur. Ook met Bill Nighy.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
In de verfilming van Penelope Fitzgerald’s De Boekhandel besluit weduwe Florence Green (Emily Mortimer o.a. The Party, Hugo, Shutter Island) haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen. Ze is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt, maar eind jaren vijftig in het Britse kustplaatsje doet haar winkel meer stof opwaaien dan verwacht. Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart (Patricia Clarkson o.a. The Party, House Of Cards, Maze Runner) en haar man wordt Penelope door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegen gewerkt. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish (Bill Nighy o.a. Love Actually, The (Second) Best Exotic Marigold Hotel) die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering. Schrijfster Penelope Fitzgerald won de Booker Prize en de waardering voor haar werk beleeft tegenwoordig een grote opleving. Deze boekverfilming van regisseur Isabel Coixet is een groot succes in Spanje waar de film 3 Goya’s (Spaanse Oscars) won voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. The Bookshop won de ‘Prijs voor Beste Boekverfilming van het jaar’ op de Frankfurter Bookfair.