compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU

Late Marriage

***1/20
Waardering: 3.8/5

Hatuna Meuheret

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweld

Pitch

Tel Aviv. Zaza is op zijn 31ste nog niet getrouwd. Om zijn ouders te plezieren bezoekt hij 'passende' kandidates, maar hij is smoorverliefd op Judith, een gescheiden Marokkaanse. Dit kan volgens de streng orthodoxe traditie van zijn ouders absoluut niet. Wat het allemaal nog erger maakt is dat Judith een 6-jarige dochter heeft.
Delen op facebook
Late Marriage
Nederlandse première: 9-1-2003
Frankrijk, Israël, 2001, 102 min,

bijzonderheden

'Late Marriage' was in Israël een enorme filmhit en een eye-opener voor de vele Israëli's voor wie de levensstijl van Georgische emigranten voorheen onbekend was. Met deze film sleepte Koshashvili alle belangrijke filmprijzen in de wacht. Speelfilmdebuut van regisseur Dover Koshashvili.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Koshashvili werd geboren in 1966 in Georgië en leeft sinds 1972 in Israël. Hij studeerde filosofie en film op de universiteit van Tel Aviv. Zijn afstudeerproject de korte film "With Rules" oogste veel lof en kreeg verscheidene internationale prijzen onder andere beste korte film op het International Jerusalem Film Festival 1999 en de cinemaFondation prijs op het Cannes Film Festival 1999.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Centre National de la Cinématographie (CNC), Israeli Film Fund, Keshet Broadcasting, Tel Aviv, Morgane Production

Cast & Regisseur