compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU

Le Couperet

**1/200
Waardering: 2.5/5

The Axe

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch

Als Bruno Davert na vijftien jaar ontslagen wordt, kan hij geen nieuwe baan vinden. Hij besluit zich voor te doen als werkgever en ruimt de concurrentie letterlijk uit de weg.
Delen op facebook
Le Couperet
Nederlandse première: 15-12-2005
België, Frankrijk, 2005, 118 min,

bijzonderheden

Boekverfilming van The Ax van Donald E. Westlake

Aanloop

De Griekse Constantin Costa-Gravas bracht in 1964 zijn eerste speelfilm Compartiment Tueurs uit, maar werd pas vijf jaar later internationaal opgemerkt met zijn politieke dramafilm Z, waarvoor hij de Oscar kreeg voor beste buitenlandse film. Met Missing (1982) sleepte hij zijn tweede Oscar binnen, dit keer voor beste scenario. Costa-Gravas' film "Amen" (2002) gaat over de doelbewuste passiviteit van het Vaticaan gedurende het Nazi regime.

Le Couperet - Bioscopen, Tijden & Tickets

Le Couperet in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Le Couperet zien? Koop de film hier:


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Als Bruno Davert na vijftien jaar ontslagen wordt, kan hij geen nieuwe baan vinden. Hij besluit zich voor te doen als werkgever en ruimt de concurrentie letterlijk uit de weg.Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Canal+, Eurimages, France 2 Cinéma, K.G. Productions, Les Films du Fleuve, Radio Télévision Belge Francofone (RTBF), SCOPE Invest, Studio Canal, Wallimage, Wanda Visión S.A.

Cast & Regisseur

Olivier Gourmet

Raymond Machefer
Karin Viard

Marlène Davert
Ulrich Tukur

Gérard Hutchinson
José Garcia

Bruno Davert
Christa Theret

Betty Davert
Costa-Gavras

Regisseur