compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Le jeu

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Le jeu

Le jeu filmstill

Le jeu filmstill

Delen op facebook
Le jeu
Nederlandse première: 25-4-2019
België, Frankrijk, 2018, 94 min,

Een groep vrienden besluit om het wederzijdse vertrouwen te herstellen zich te wagen aan het 'spel' ('le jue') waarbij alles wat binnenkomt op hun telefoons hardop moeten voorgelezen. Niet alles blijkt even onschuldig en de spanning stijgt. Ze ontdekken ineens dingen van elkaar, welke misschien verhuld hadden moeten blijven.

Bekijk bij:

meJane

Le jeu trailer en bijzonderheden

Remake van de Italiaanse film Perfetti sconosciuti (2016) van Paolo Genovese, er is wel veel aan de personages gesleuteld — vooral aan hun reacties — om de film beter in de Franse — Noord-Europese — context te passen.

Trailer van Le jeuBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Le jeuhttps://i1.ytimg.com/vi/pyRjXRawhUk/hqdefault.jpg2019-01-22
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Fred Cavayé regisseerde eerder Radin! (2016), Mea Culpa (2014) en Pour elle (2008).

Le jeu - Bioscopen, Tijden & Tickets

Le jeu in de bioscoop

Wil je Le jeu zien? Koop of huur de film hier:


meJane

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een groep vrienden besluit om het wederzijdse vertrouwen te herstellen zich te wagen aan een 'spel' waarbij alles wat binnenkomt op hun telefoons hardop moeten voorgelezen. Niet alles blijkt even onschuldig en de spanning stijgt.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een groep vrienden komt samen voor een gezellig etentje. Wat begint als een leuke avond verandert al snel in een discussie als de betrouwbaarheid van de aanwezige koppels in twijfel wordt getrokken. Om te bewijzen dat ze niks te verbergen hebben wagen ze zich aan een ‘spel’ waarbij iedereen zijn telefoon in het midden van de tafel moet leggen en alles wat binnenkomt – sms’jes, oproepen, e-mails, Facebook-berichten– hardop moet worden voorgelezen. Niet alles blijkt even onschuldig en de spanning stijgt. Voor ze het weten leren ze een kant van elkaar kennen die ze nooit eerder hebben gezien. Wat hebben ze te verbergen en hoe goed kennen de vrienden elkaar eigenlijk?

Productiemaatschappij: C8, Canal+ (participation), Centre National de la Cinématographie (CNC) (parti, Ciné+ (participation), France 2 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), Mars Films (co-production), Medset Film (co-production), SCOPE Invest (co-production)