compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Le jeu

Le jeu

***1/20
Waardering: 3.3/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, filmhuis, komedie

Pitch van Le jeu
Le jeu filmstill
Le jeu filmstill
Delen op facebook
Le jeu
Nederlandse première: 25-4-2019
België, Frankrijk, 2018, 94 min,
Een groep vrienden besluit om het wederzijdse vertrouwen te herstellen zich te wagen aan het 'spel' ('le jue') waarbij alles wat binnenkomt op hun telefoons hardop moeten voorgelezen. Niet alles blijkt even onschuldig en de spanning stijgt. Ze ontdekken ineens dingen van elkaar, welke misschien verhuld hadden moeten blijven.
trailer en bijzonderheden over Le jeu
Remake van de Italiaanse film Perfetti sconosciuti (2016) van Paolo Genovese, er is wel veel aan de personages gesleuteld — vooral aan hun reacties — om de film beter in de Franse — Noord-Europese — context te passen.
Aanloop van Le jeu
Fred Cavayé regisseerde eerder Radin! (2016), Mea Culpa (2014) en Pour elle (2008).
BioscoopAgenda van Le jeu

Le jeu in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Een groep vrienden komt samen voor een gezellig etentje. Wat begint als een leuke avond verandert al snel in een discussie als de betrouwbaarheid van de aanwezige koppels in twijfel wordt getrokken. Om te bewijzen dat ze niks te verbergen hebben wagen ze zich aan een ‘spel’ waarbij iedereen zijn telefoon in het midden van de tafel moet leggen en alles wat binnenkomt – sms’jes, oproepen, e-mails, Facebook-berichten– hardop moet worden voorgelezen. Niet alles blijkt even onschuldig en de spanning stijgt. Voor ze het weten leren ze een kant van elkaar kennen die ze nooit eerder hebben gezien. Wat hebben ze te verbergen en hoe goed kennen de vrienden elkaar eigenlijk?