compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Lean on Pete

Lean on Pete

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

avontuur, drama, filmhuis

Pitch van Lean on Pete
Delen op facebook
Lean on Pete
Nederlandse première: 31-5-2018
Groot-Brittannië, 2017, 122 min,
De eenzame Charlie verhuist met zijn pa naar een nieuwe stad en gaat daar bij een paardentrainer werken. Charlie sluit vriendschap met het racepaard Lean on Pete. Maar als Lean on Pete naar de slachtbank moet, vlucht Charlie met hem weg.
trailer en bijzonderheden over Lean on Pete
De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijver Willy Vlautin. Er bestaat zelfs een racepaard dat Lean on Pete heet, in Ierland.
Aanloop van Lean on Pete
Steve Buscemi is bekend van films als Reservoir Dogs en de serie 'Boardwalk Empire'.
BioscoopAgenda van Lean on Pete

Lean on Pete in de bioscoop

Wil je Lean on Pete zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Als de eenzame Charlie met zijn vader naar Portland verhuist, sluit hij vriendschap met het racepaard Lean on Pete. Als de eigenaar (Steve Buscemi) het paard wil slachten, gaan ze er samen vandoor.



Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Met Lean on Pete schetst regisseur Andrew Haigh (Weekend, 45 Years) een rauw en intiem portret van de sociale onderklasse in Amerika.

De vijftienjarige Charley Thompson (Charlie Plummer) is op zoek naar vastigheid in zijn leven. Als zoon van een alleenstaande vader die moeite heeft zijn eigen leven op de rails te houden, kent hij weinig zekerheden en is hij vaak op zichzelf aangewezen. Wanneer ze naar Portland verhuizen, hoopt hij op een nieuwe start. Charley vindt er werk bij Del Montgomery (Steve Buscemi), een doorgewinterde paardentrainer die samen met zijn jockey Bonnie (Chloë Sevigny) geld verdient met races, en sluit vriendschap met het versleten renpaard Lean on Pete. Wanneer Del onverwacht zijn paard naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met Lean on Pete vandoor. Hij maakt een gevaarlijke tocht door de uitgestrekte wildernis van Oregon en Wyoming, op zoek naar de geliefde tante die hij al jaren niet meer heeft gezien.
Met Lean on Pete schetst regisseur Andrew Haigh (Weekend, 45 Years) een rauw en intiem portret van de sociale onderklasse in Amerika. Opnieuw oogst hij grote waardering van de internationale filmpers en festival jury’s. Een aangrijpend drama over liefde, eenzaamheid en volwassen worden, gebaseerd op het bekroonde boek van Willy Vlautin.