compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
Film van de week!
MENU

Lean on Pete

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Lean on Pete

Delen op facebook
Lean on Pete
Nederlandse première: 31-5-2018
Verenigd Koninkrijk, 2017, 122 min,

De eenzame Charlie verhuist met zijn pa naar een nieuwe stad en gaat daar bij een paardentrainer werken. Charlie sluit vriendschap met het racepaard Lean on Pete. Maar als Lean on Pete naar de slachtbank moet, vlucht Charlie met hem weg.

Lean on Pete trailer en bijzonderheden

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijver Willy Vlautin. Er bestaat zelfs een racepaard dat Lean on Pete heet, in Ierland.

Trailer van Lean on PeteBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Lean on Petehttps://i1.ytimg.com/vi/jBVQRLZBuTs/hqdefault.jpg2018-04-13
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Steve Buscemi is bekend van films als Reservoir Dogs en de serie 'Boardwalk Empire'.

Lean on Pete - Bioscopen, Tijden & Tickets

Lean on Pete in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Lean on Pete zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Als de eenzame Charlie met zijn vader naar Portland verhuist, sluit hij vriendschap met het racepaard Lean on Pete. Als de eigenaar (Steve Buscemi) het paard wil slachten, gaan ze er samen vandoor.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Met Lean on Pete schetst regisseur Andrew Haigh (Weekend, 45 Years) een rauw en intiem portret van de sociale onderklasse in Amerika.

De vijftienjarige Charley Thompson (Charlie Plummer) is op zoek naar vastigheid in zijn leven. Als zoon van een alleenstaande vader die moeite heeft zijn eigen leven op de rails te houden, kent hij weinig zekerheden en is hij vaak op zichzelf aangewezen. Wanneer ze naar Portland verhuizen, hoopt hij op een nieuwe start. Charley vindt er werk bij Del Montgomery (Steve Buscemi), een doorgewinterde paardentrainer die samen met zijn jockey Bonnie (Chloë Sevigny) geld verdient met races, en sluit vriendschap met het versleten renpaard Lean on Pete. Wanneer Del onverwacht zijn paard naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met Lean on Pete vandoor. Hij maakt een gevaarlijke tocht door de uitgestrekte wildernis van Oregon en Wyoming, op zoek naar de geliefde tante die hij al jaren niet meer heeft gezien.
Met Lean on Pete schetst regisseur Andrew Haigh (Weekend, 45 Years) een rauw en intiem portret van de sociale onderklasse in Amerika. Opnieuw oogst hij grote waardering van de internationale filmpers en festival jury’s. Een aangrijpend drama over liefde, eenzaamheid en volwassen worden, gebaseerd op het bekroonde boek van Willy Vlautin.

Productiemaatschappij: BFI Film Fund, Bureau, The, Film4