compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU

Leave No Traces

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch

Polen, 1983. Op weg naar het centrum van Warschau wordt de jonge student Grzegorz Przemyk gearresteerd door de politie en meegenomen naar het bureau, waar hij zo zwaar mishandeld wordt dat hij twee dagen later overlijdt. Zijn vriend Jurek is de enige getuige van de gebeurtenis...
Delen op facebook
Leave No Traces
Nederlandse première: 26-5-2022
Frankrijk, Polen, 2021, 160 min,

Bekijk bij:

meJane

Leave No Traces trailer

Trailer van Leave No TracesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Leave No Traceshttps://i1.ytimg.com/vi/yrM10O984QY/hqdefault.jpg2022-04-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Leave No Traces - Bioscopen, Tijden & Tickets

Leave No Traces in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Leave No Traces zien? Koop of huur de film hier:


meJane


Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Polen, 1983. Op weg naar het centrum van Warschau wordt de jonge student Grzegorz Przemyk gearresteerd door de politie en meegenomen naar het bureau, waar hij zo zwaar mishandeld wordt dat hij twee dagen later overlijdt. Zijn vriend Jurek is de enige getuige van de gebeurtenis. Samen met Grzegorz moeder Barbara besluit hij te vechten voor rechtvaardigheid en tegen de politie te getuigen. Aanvankelijk zijn de autoriteiten niet onder de indruk, maar wanneer meer dan twintigduizend burgers achter de kist van Grzegorz door de straten marcheren, veranderen ze hun tactiek. Ze zetten alle middelen in om Jurek en Barbara in diskrediet te brengen en te voorkomen dat er een rechtszaak komt. Leave no traces is een spannend politiek drama over een jongen die als getuige van politiegeweld plotseling staatsvijand nummer 1 wordt. De speelfilm van Jan P. Matuszy?ski is gebaseerd op een waargebeurd verhaal ten tijde van de Staat van Beleg in Polen, dat werd ingesteld door de communistische autoriteiten om de oppositie te onderdrukken. Leave no Traces ging afgelopen jaar in premire op het Filmfestival van Venetië, waar de film positief ontvangen werd.

Productiemaatschappij: ARTE (co-production), Aurum Film, Auvergne Rhne-Alpes Cinma (co-production), Background Films (co-production), Canal+ Polska (co-production), Centre national du cinma et de l'image anime (CN, Cesk Televize (co-production), Czech Film Fund (co-financed by), Les Contes modernes (co-production), MagicLab (co-production), Mazowiecki i Warszawski Fundusz Filmowy (co-produc, Polski Instytut Sztuki Filmowej (co-financed by), Rgion Auvergne-Rhne-Alpes (co-financed by), Rgion Provence-Alpes-Cte d'Azur (co-financed by)

Cast & Regisseur

Andrzej Chyra

Miroslaw Milewski
Jacek Braciak

Tadeusz Popiel
Agnieszka Grochowska

Grazyna Popiel
Michal Breitenwald

Member of the Central Committee
Robert Wieckiewicz

General Czeslaw Kiszczak