compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Les Passagers de la Nuit

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Les Passagers de la Nuit

Charlotte Gainsbourg (Elisabeth Davies)

Charlotte Gainsbourg (Elisabeth Davies)

Delen op facebook
Les Passagers de la Nuit
Nederlandse première: 6-10-2022
Frankrijk, 2022, 111 min,

In Les Passagers de la Nuit probeert Elisabeth haar draai weer te vinden na haar scheiding in het Parijs van de jaren tachtig. Ze vindt werk bij een nachtelijke radioshow in de tijd dat president Mitterand aan de macht komt. Ze ontvermt zich over de jonge vrouw Talulah.

Bekijk bij:

meJane

Les Passagers de la Nuit trailer en bijzonderheden

De film is gefilmd met een Bolex-camera wat meteen een gedateerde look gaf aan alles wat in beeld kwam, de film is gefilmd in een wijk dat in de jaren '70 is gebouwd.

Trailer van Les Passagers de la NuitBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Les Passagers de la Nuithttps://i1.ytimg.com/vi/p50pEt2Qp8s/hqdefault.jpg2022-08-22
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Mikhael Hers maakte eerder Amanda (2018), Ce sentiment de l'été (2015) en Memory Lane (2010).
De Franse actrice Charlotte Gainsbourg is niet meer weg te denken uit de Franse film ze was ondermeer te zien in Sundown (2021), Lux terna (2019), Samba (2014) en Melancholia (2011).
De jonge actrice Noée Abita was eerder te zien in Slalom (2020), Gense (2018) en Le Grand Bain (2018).

Les Passagers de la Nuit - Bioscopen, Tijden & Tickets

Les Passagers de la Nuit in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Les Passagers de la Nuit zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Alleenstaande moeder Elisabeth krijgt een baan bij een nachtelijke radioshow en neemt ze de jongere TalulahMeer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In Les Passagers de la Nuit beleven we het Parijs van de jaren tachtig samen met Charlotte Gainsbourg als Elisabeth, die na haar echtscheiding opnieuw haar weg in het leven moet vinden. Tegelijkertijd begint in Frankrijk een nieuw politiek en maatschappelijk tijdperk met de verkiezing van Mitterrand als president. Als Elisabeth in de steek wordt gelaten door haar man blijft ze achter met haar twee tieners, Matthias en Judith. Ze vindt werk bij een nachtelijke radioshow, waar ze de rondzwervende Talulah ontmoet. Al snel neemt ze de jonge, ontheemde vrouw onder haar vleugels. Talulah ontdekt de warmte van een thuis en Matthias voelt hoe het is om voor het eerst verliefd te zijn. Terwijl Elisabeth de jongeren gadeslaat, zal ze haar eigen waarde moeten vinden en herontdekken dat het leven haar wel degelijk iets te bieden heeft.
Les Passagers de la Nuit is een liefdevol portret van een vrouw die moet accepteren dat ze een toekomst heeft. Gainsbourg is op haar best en krijgt gezelschap van, onder andere, Emmanuelle Béart. Regisseur Mikhel Hers weet perfect de tijdsgeest te vangen door middel van archiefbeelden, herkenbare muziek en een vrouw die ontdekt dat ze onafhankelijk kan zijn.

Productiemaatschappij: ARTE (participation), Arte France Cinma (co-production), Canal+ (participation), Cin+ (participation), Cincap 4 (in association with), Cinmage 16 (in association with), Cinventure 6 (in association with), COF, Indfilms 10 (in association with), La Banque Postale Image 14 (in association with), Nord-Ouest Films (co-production), Palatine toile 18 (in association with), Rgion Normandie (support), SG Image 2019 (in association with)

Cast & Regisseur