compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU

Les uns et les autres

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatieAngstDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Les uns et les autres

James Caan (Jack Glenn)

James Caan (Jack Glenn)

Delen op facebook
Les uns et les autres
Nederlandse première: 7-12-2017
Ierland, IJsland, 1981, 184 min,

Digitaal gerestaureerde versie van deze iconische Franse film over vier muzikale families rond de Tweede Wereldoorlog. Op een anti-hongersnood-concert komen een holocaust-overlevende en een voormalig nazi-pianist met elkaar in contact.

Bekijk bij:

Les uns et les autres trailer en bijzonderheden

Muzikaal is de film opgebouwd rond Maurice Ravels klassieke muziekstuk Boléro. Filmcomponist Francis Lai verschijnt als blinde accordeonist in de film.

Trailer van Les uns et les autresBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Les uns et les autreshttps://i1.ytimg.com/vi/kk18rjbY1O8/hqdefault.jpg2017-10-02
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Claude Lelouch is onder andere bekend als regisseur van Entre adultes en Les misérables (1994).

Les uns et les autres - Bioscopen, Tijden & Tickets

Les uns et les autres in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Claude Lelouchs digitaal gerestaureerde portret van de belevenissen van vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog maakte bij verschijning in 1981 grote indruk, vooral door de finale met de wervelende choreografie bij Maurice Ravels Boléro.

Claude Lelouchs digitaal gerestaureerde portret van de belevenissen van vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog maakte bij verschijning in 1981 grote indruk, vooral door de finale met de wervelende choreografie bij Maurice Ravels Boléro. Claude Lelouch (1937) – die met François Truffaut, Jean-Luc Godard en Louis Malle tot de gezichtsbepalende regisseurs van de Franse naoorlogse cinema behoort – kreeg voor zijn tweeëntwintigste lange speelfilm maar liefst vier César-nominaties; op het Cannes Film Festival draaide Les uns et les autres in de competitie en won het de Technische Grote Prijs (beste geluid). De digitale restauratie (2K) van Les uns et les autres werd uitgevoerd door de teams van ECLAIR GROUP onder (gedeeltelijke) supervisie van Claude Lelouch. De restauratoren hadden de beschikking over het 35mm-cameranegatief en een interpositief, beide in kleur. Krassen, kabels, regen en andere slijtageplekken zijn behandeld evenals als geluidslekken en andere beschadigingen op de magnetische geluidsband.

Cast & Regisseur

Geraldine Chaplin

Suzan/Sara Glenn
Nicole Garcia

Anne Meyer
Robert Hossein

Simon Meyer/Robert Prat
James Caan

Jack Glenn

Nieuws over Les uns et les autres