compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Les uns et les autres

Les uns et les autres

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatieAngstDrugs en alcoholmisbruik

drama

Pitch van Les uns et les autres
James Caan (Jack Glenn)
James Caan (Jack Glenn)
Delen op facebook
Les uns et les autres
Nederlandse première: 7-12-2017
Ierland, IJsland, 1981, 184 min,
Digitaal gerestaureerde versie van deze iconische Franse film over vier muzikale families rond de Tweede Wereldoorlog. Op een anti-hongersnood-concert komen een holocaust-overlevende en een voormalig nazi-pianist met elkaar in contact.
trailer en bijzonderheden over Les uns et les autres
Muzikaal is de film opgebouwd rond Maurice Ravels klassieke muziekstuk Boléro. Filmcomponist Francis Lai verschijnt als blinde accordeonist in de film.
Aanloop van Les uns et les autres
Claude Lelouch is onder andere bekend als regisseur van Entre adultes en Les misérables (1994).
BioscoopAgenda van Les uns et les autres

Les uns et les autres in de bioscoop

Wil je Les uns et les autres zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 4 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Deze digitaal gerestaureerde film van de Franse regisseur Claude Lelouch uit 1981 gaat over vier muzikale families rond de Tweede Wereldoorlog. Op een anti-hongersnood-concert komen een holocaust-overlevende en een voormalig nazi-pianist met elkaar in contact.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen


Synopsis distributeur
Claude Lelouchs digitaal gerestaureerde portret van de belevenissen van vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog maakte bij verschijning in 1981 grote indruk, vooral door de finale met de wervelende choreografie bij Maurice Ravels Boléro.

Claude Lelouchs digitaal gerestaureerde portret van de belevenissen van vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog maakte bij verschijning in 1981 grote indruk, vooral door de finale met de wervelende choreografie bij Maurice Ravels Boléro. Claude Lelouch (1937) – die met François Truffaut, Jean-Luc Godard en Louis Malle tot de gezichtsbepalende regisseurs van de Franse naoorlogse cinema behoort – kreeg voor zijn tweeëntwintigste lange speelfilm maar liefst vier César-nominaties; op het Cannes Film Festival draaide Les uns et les autres in de competitie en won het de Technische Grote Prijs (beste geluid). De digitale restauratie (2K) van Les uns et les autres werd uitgevoerd door de teams van ECLAIR GROUP onder (gedeeltelijke) supervisie van Claude Lelouch. De restauratoren hadden de beschikking over het 35mm-cameranegatief en een interpositief, beide in kleur. Krassen, kabels, regen en andere slijtageplekken zijn behandeld evenals als geluidslekken en andere beschadigingen op de magnetische geluidsband.