compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Lilies - Les fleurettes

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch

Québec, lente 1952. Bisschop Boilau is naar de gevangenis geroepen om de biecht af te nemen van de zieke Simon Doucet, die hem vertelt over zijn eerste homoseksuele ervaringen in 1912. Als Simon enkele namen noemt schrikt de bisschop op: hij wordt herinnerd aan een driehoeksverhouding uit zijn eigen verleden, waarin hij zijn homoseksuele liefde eerst onderdrukte, vervolgens opbiechtte en daarna werd afgewezen. Nu zijn de biechtende gevangene en de bisschop samen opgesloten.
Delen op facebook
Lilies - Les fleurettes
Canada, 1996, 95 min,

bijzonderheden

In 'Lilies' wordt de wereld omgevormd tot het podium van een radicaal toneelstuk, waarin schijn net zo belangrijk is als werkelijkheid.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

John Greyson (1960, Canada) zet zich met ernst en humor in voor de homobeweging, maar houdt zich evenzeer bezig met thema's als racisme, ontwapening en agrarische hervormingen in Afrika. Zijn eerst speelfilm "Urinal" won de Teddy voor beste gay-film in Berlijn.

Lilies - Les fleurettes - Bioscopen, Tijden & Tickets

Lilies - Les fleurettes in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Lilies - Les fleurettes zien? Koop of huur de film hier:Over een Canadese ster van de gay-cinema, waarin een oude bisschop geconfronteerd wordt met lang vergeten driehoeksrelatie.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Triptych Media Inc.

Cast & Regisseur