compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU

Los Versos del Olvido

***1/20
Waardering: 3.3/5

Verzen van Vergetelheid

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch van Los Versos del Olvido

Los Versos del Olvido filmstill

Los Versos del Olvido filmstill

Delen op facebook
Los Versos del Olvido
Nederlandse première: 3-1-2019
Chili, Duitsland, Frankrijk, Nederland, 2017, 92 min,

Magisch-realistisch aandoend verhaal van een oude begrafenismedewerker die orde probeert te herstellen in een door een militair regime verscheurd land.

Bekijk bij:

Cinemember

Los Versos del Olvido trailer en bijzonderheden

De film is een Chileense, Franse, Duitse en Nederlandse co-productie, oorspronkelijke plaats van handeling was Iran, maar werd in het het Spaans opgenomen in Chile.

Trailer van Los Versos del OlvidoBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Los Versos del Olvidohttps://i1.ytimg.com/vi/71OAOOgN1bg/hqdefault.jpg2018-08-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Speelfomdebuut van regisseur Alireza Khatami.

Los Versos del Olvido - Bioscopen, Tijden & Tickets

Los Versos del Olvido in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Los Versos del Olvido zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Magisch-realistisch aandoend verhaal van een oude begrafenismedewerker die orde probeert te herstellen in een door een militair regime verscheurd land.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Verzen van vergetelheid is een film vol nostalgie, herinneringen, subtiele emoties en over de morele verplichting ons het verleden te herinneren en ons te verzetten tegen de gewelddaad van het vergeten.

De film gaat vooral over menselijkheid, waardigheid en respect voor het leven. Een oude man woont op een groot kerkhof even buiten de stad waar hij de graven verzorgt. Hij doet dat met grote toewijding, waardoor het kerkhof een echte plaats van stilte, contemplatie en herinnering wordt. De idyllische en vreedzame routine wordt echter abrupt verstoord als leden van de militie de slachtoffers van een bloedig neergeslagen protest tegen het regime van Pinochet proberen te laten verdwijnen. Los Versos del Olvido is een subtiel, emotioneel drama met twee tegenstrijdige verhaallijnen. Aan de ene kant de eigenzinnige, maar sympathieke oude man die het kerkhof onderhoudt en hoewel hij in het rijk der doden woont toch de menselijke waardigheid probeert hoog te houden. En aan de ander kant de leden van het militaire regime die de menselijke waardigheden juist met voeten treden. De film gaat over “de morele verplichting ons het verleden te herinneren en ons te verzetten tegen de gewelddaad van het vergeten", aldus de filmmaker.

Productiemaatschappij: Endorphine Production (co-producer), House on Fire (produced by), Lemming Film (co-producer), Quijote Rampante (co-producer)

Cast & Regisseur

Tomás del Estal

Gravedigger
Juan Francisco Margallo

Morgue Caretaker
Manuel Morón

Hearse Driver
Amparo Noguera

Real Estate Clerk
Los Versos del Olvido poster