compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Los Versos del Olvido

Los Versos del Olvido

***1/20
Waardering: 3.3/5

Verzen van Vergetelheid

Niet voor personen jonger dan 16 jaar

drama, filmhuis

Pitch van Los Versos del Olvido
Los Versos del Olvido filmstill
Los Versos del Olvido filmstill
Delen op facebook
Los Versos del Olvido
Nederlandse première: 3-1-2019
Chili, Duitsland, Frankrijk, Nederland, 2017, 92 min,
Magisch-realistisch aandoend verhaal van een oude begrafenismedewerker die orde probeert te herstellen in een door een militair regime verscheurd land.
trailer en bijzonderheden over Los Versos del Olvido
De film is een Chileense, Franse, Duitse en Nederlandse co-productie, oorspronkelijke plaats van handeling was Iran, maar werd in het het Spaans opgenomen in Chile.
Aanloop van Los Versos del Olvido
Speelfomdebuut van regisseur Alireza Khatami.
BioscoopAgenda van Los Versos del Olvido

Los Versos del Olvido in de bioscoop

Wil je Los Versos del Olvido zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


Niets gevonden voor Los Versos del Olvido.


Magisch-realistisch aandoend verhaal van een oude begrafenismedewerker die orde probeert te herstellen in een door een militair regime verscheurd land.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Verzen van vergetelheid is een film vol nostalgie, herinneringen, subtiele emoties en over de morele verplichting ons het verleden te herinneren en ons te verzetten tegen de gewelddaad van het vergeten.

De film gaat vooral over menselijkheid, waardigheid en respect voor het leven. Een oude man woont op een groot kerkhof even buiten de stad waar hij de graven verzorgt. Hij doet dat met grote toewijding, waardoor het kerkhof een echte plaats van stilte, contemplatie en herinnering wordt. De idyllische en vreedzame routine wordt echter abrupt verstoord als leden van de militie de slachtoffers van een bloedig neergeslagen protest tegen het regime van Pinochet proberen te laten verdwijnen. Los Versos del Olvido is een subtiel, emotioneel drama met twee tegenstrijdige verhaallijnen. Aan de ene kant de eigenzinnige, maar sympathieke oude man die het kerkhof onderhoudt en hoewel hij in het rijk der doden woont toch de menselijke waardigheid probeert hoog te houden. En aan de ander kant de leden van het militaire regime die de menselijke waardigheden juist met voeten treden. De film gaat over “de morele verplichting ons het verleden te herinneren en ons te verzetten tegen de gewelddaad van het vergeten", aldus de filmmaker.