compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 19-11 t/m 25-11
Film van de week!
MENU

Lovely Rita

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweld

Pitch

Rita is een stuurs, zwijgzaam en eenzaam meisje van vijftien zonder echte vrienden. Met Fexi heeft ze wel een zekere band en ze probeert bij hem haar maagdelijkheid te verliezen. Als dit niet lukt, verleidt ze een oudere buschauffeur. Rita raakt geïsoleerd en haar uiteindelijke oplossing is onverwacht en schokkend.
Delen op facebook
Lovely Rita
Nederlandse première: 25-4-2002
Oostenrijk, 2001, 79 min,

bijzonderheden

De eerste lange speelfilm van de Oostenrijkse filmmaakster Jessica Hausner is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat ze in de archieven van een gerechtshof vond. Als ex-student en assistente van Michael Haneke (La Pianiste) deelt Hausner zijn voorkeur voor problematische individuen en een sinistere atmosfeer.
Gefilmd met een digitale videocamera; opvallend zijn de harde kleurcontrasten en het natuurlijk ogende spel van de amateur-acteurs.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Jessica Hausner (1972, Wenen) volgde van 1991 tot 1994 de regieopleiding aan de Weense filmacademie en studeerde psychologie.

Recensies van Lovely Rita

Lovely Rita - Bioscopen, Tijden & Tickets

Lovely Rita in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Lovely Rita zien? Koop of huur de film hier:Meisje van vijftien loopt stuk op haar omgeving en slaat dan venijnig terug.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Coop 99, Essential Filmproduktion, Prisma Film