compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Films > Lucky

Lucky

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

drama, filmhuis, komedie

Pitch van Lucky
Lucky: David Lynch (Howard) en Harry Dean Stanton (Lucky)
Lucky: David Lynch (Howard) en Harry Dean Stanton (Lucky)
Delen op facebook
Lucky
Nederlandse première: 8-3-2018
Verenigde Staten, 2017, 88 min,
Lucky is een 90-jarige filosofisch ingestelde cowboy die doet waar hij zin in heeft. Maar na een doktersbezoek begint hij zich zorgen te maken over zijn dood en alles wat erbij komt kijken.
trailer en bijzonderheden over Lucky
Hoofdrolspeler Harry Dean Stanton heeft de officiële release van de film niet meer meegemaakt. Hij overleed op 15 september 2017 op 91-jarige leeftijd.
Aanloop van Lucky
Harry Dean Stanton en David Lynch werkten en acteerden vaker samen, bijvoorbeeld in Wild at Heart, Twin Peaks: Fire Walk with Me en Inland Empire. Lucky is het regiedebuut van John Carroll Lynch (acteur in o.a. Fargo, geen familie van David Lynch).
Onze recensie
***1/20

Recensie Lucky

Harry Dean Stantons gegroefde gezicht vertelt meer dan honderd films.
Het gegroefde gelaat van Harry Dean Stanton vertelt een geheel eigen verhaal in 'Lucky'. In één van zijn allerlaatste optredens speelt Stanton de rol van zijn leven. ...lees de volledige recensie
BioscoopAgenda van Lucky

Lucky in de bioscoop

Synopsis distributeur
Harry Dean Stanton is Lucky: tegendraads, kettingrokend, stokoud en levendig. Dagelijks hijst hij zijn 90-jarige lijf in spijkerbroek en cowboylaarzen voor zijn ronde door het zonovergoten stadje midden in de woestijn van Arizona. In diner en cafe keuvelt en kibbelt Lucky met excentrieke dorpsgenoten en toevallige passanten, onder wie Howard (David Lynch), die zijn schildpad is verloren. Ondertussen moet hij vrede maken met het idee dat ook zijn leven eindig is. Lucky is de charmante finale van de indrukwekkende carrière van Harry Dean Stanton die naast zijn glansrol in Paris Texas te zien was in bijna 200 Hollywood films.