compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Marlina the murderer

Marlina the murderer

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweld

drama, filmhuis, thriller

Pitch van Marlina the murderer
Marsha Timothy (Marlina)
Marsha Timothy (Marlina)
Delen op facebook
Marlina the murderer
Nederlandse première: 15-2-2018
Frankrijk, Indonesië, Maleisië, Thailand, 2017, 90 min,
De weduwe Marlina krijgt het aan de stok met een bende rovers, die haar willen beroven en mogelijk ook verkrachten, maar allereerst willen ze een maaltijd. Ze reageert anders dan ze hadden verwacht.
trailer en bijzonderheden over Marlina the murderer
Hoofdrolspeelster Marsha Timothy won de onderscheiding voor beste actrice tijdens het Duitse 'Sietges Film Festival' in 2017. Hiermee versloeg ze de eveneens genomineerde Nicole Kidman.
Aanloop van Marlina the murderer
In 2014 speelde Marsha Timothy in de misdaadfilm "The Raid 2".
BioscoopAgenda van Marlina the murderer

Marlina the murderer in de bioscoop

Wil je Marlina the murderer zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een kersverse Indonesische weduwe krijgt na het overlijden van haar man een bende rovers aan de deur, die haar willen beroven en verkrachten, maar allereerst willen ze dat ze een maaltijd voor ze bereidt. Haar proactieve reactie verrast de bendeleider.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Een bijzonder stijlvolle en betoverende feministische western uit Indonesië.

Marlina (Marsha Timothy) is nog maar net weduwe geworden en bewaart haar echtgenoot als een mummie in een hoek van haar woonkamer, wanneer een lokale bende zich meldt in de afgelegen boerderij. Ze zeggen dat ze haar zullen beroven, dat ze haar waarschijnlijk ook zullen verkrachten, maar dat ze eerst graag een maaltijd willen. Dat dit niet goed kan aflopen voor de ongewenste bezoekers suggereert de titel al. Met het hoofd van de vermoorde bendeleider Markus gaat Marlina op weg naar het politiebureau. Maar daarmee is ze als alleenstaande vrouw op het in-conservatieve en patriarchale eiland Sumba nog niet uit de problemen en krijgt te maken met de revanche van de overlevende bendeleden.
Marlina The Murderer ging in 2017 in Cannes in première in het programma Quinzaine des Réalisateurs en is een film van de Indonesische regisseur Mouly Surya. Haar protagoniste is een eigentijdse heldin in een afgelegen uithoek van Indonesië. Het eiland Sumba bestaat echt en de gebeurtenissen waar Marlina in verzeilt raakt in haar tocht over het eiland zijn uit de dagelijkse realiteit gegrepen. De film heeft een prachtige muziekscore en betoverende cinemascoopbeelden waarvan gezegd wordt dat ze beter gelukt zijn dan in Tarantino’s The Hateful Eight.