compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU

Mothering Sunday

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruik

Pitch van Mothering Sunday

Josh O'Connor (Paul Sheringham) en Odessa Young (Jane Fairchild)

Josh O'Connor (Paul Sheringham) en Odessa Young (Jane Fairchild)

Delen op facebook
Mothering Sunday
Nederlandse première: 12-5-2022
Duitsland, Verenigd Koninkrijk, 2021, 110 min,

In Mothering Sunday is het Moederdag in 1924, Engeland. Dienstmeisje Jane — is wees — en beraamt een plan om haar geliefde in het geniep te ontmoeten, een laatste keer voordat deze gaat trouwen.

Bekijk bij:

Mothering Sunday trailer en bijzonderheden

en adaptie van de gelijknamige bestseller van schrijver Graham Swift. Mothering Sunday werd geselecteerd voor het Cannes Filmfestival 2021 in de sectie 'Cannes Premières'.

Trailer van Mothering SundayBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mothering Sundayhttps://i1.ytimg.com/vi/OyuDHOSL9QM/hqdefault.jpg2021-12-13
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Mothering Sunday - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mothering Sunday in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Mothering Sunday is een intrigerend en eigentijds Brits drama rond Jane Fairchild, het dienstmeisje van een aristocratische familie, dat zich tot gelauwerd schrijfster ontwikkelt. Regisseur Eva Husson maakte een oogstrelende verfilming van de succesvolle roman van Graham Swift. Met Odessa Young als Jane, en daarnaast Olivia Colman (The Father), Colin Firth (Supernova) en Josh O’Connor (The Crown). Het is 30 maart 1924, Moeders Zondag. Dit is de dag waarop al het huispersoneel vrij krijgt voor familiebezoek. Jane Fairchild (Odessa Young) is het dienstmeisje van de gegoede familie Nivens (Colin Firth, Olivia Colman). De Nivens gaan die dag traditiegetrouw lunchen met de Sheringhams. Jane heeft zelf geen familie meer. Zij gebruikt de vrije dag om in het geheim haar minnaar Paul (Josh O'Connor) te ontmoeten. Hij is de zoon van de Sheringhams. De dag neemt een dramatische wending, maar Jane zal haar ervaringen gebruiken om uit te groeien tot een gevierd schrijfster. Mothering Sunday werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes. De film vertelt meer dan je ziet en vangt de emotie in magistrale beelden. Met een bijrol van Glenda Jackson.

Productiemaatschappij: British Film Institute (BFI), Film4, Lipsync Productions, Number 9 Films, ZDF

Cast & Regisseur

Colin Firth

Mr Godfrey Niven
Olivia Colman

Mrs Clarrie Niven
Glenda Jackson

Jane (Older)
Josh O'Connor

Paul Sheringham
Odessa Young

Jane Fairchild
Eva Husson

Regisseur
Mothering Sunday poster