compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > My Dinner with André

My Dinner with André

***1/20
Waardering: 3.8/5

drama, filmhuis

Pitch van My Dinner with André
Wally en André ontmoeten elkaar in een restaurant, waar ze besluiten samen te dineren. Onder het eten praten ze over een verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder de zin van het leven.
Delen op facebook
My Dinner with André
Verenigde Staten, 1981, 110 min,
bijzonderheden over My Dinner with André
De architecten van dit unieke stukje cinema zijn toneelschrijver en acteur Wallace Shawn en toneelregisseur André Gregory. Na perioden van artistieke twijfels en creatieve bloedarmoede, geldzorgen en een midlife crisis, die weer leiden tot impulsieve wereldreizen en experimenten in communes stof genoeg voor eindeloze discussies. Zij namen gedurende enkele maanden gesprekken op de band op, typten deze uit en schreven op basis daarvan een scenario.
Louis Malle werd gevraagd als regisseur. Hij besloot ze enkel in <i>two shots en close ups</i> te filmen en een spiegel te plaatsen achter het tweetal zodat we ook nog iets van het interieur en de obers zien.
Aanloop van My Dinner with André
Louis Malle regisseerde o.a. ook Ascenseur pour l'échafaud (1958), "Le Voleur" (1967), Pretty Baby (1978), Au revoir les enfants (1987).
BioscoopAgenda van My Dinner with André

My Dinner with André in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je My Dinner with André zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Wally en André ontmoeten elkaar in een restaurant en praten ze over een verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder de zin van het leven.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen