compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Nico, 1988

Nico, 1988

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

biografie, drama, filmhuis, muziekfilm

Pitch van Nico, 1988
Nico, 1988 filmstill
Nico, 1988 filmstill
Delen op facebook
Nico, 1988
Nederlandse première: 19-4-2018
België, Italië, 2017, 93 min,
Zangeres Nico, onder andere bekend van haar werk met The Velvet Underground, is in haar laatste levensjaar een schim van haar voormalige zelf. Tijdens een toer door Europa gooit ze het roer om.
trailer en bijzonderheden over Nico, 1988
Nico zelf heeft ook acteerervaring. Voordat ze beroemd werd als muze van Andy Warhol en zong met The Velvet Underground speelde de in Keulen geboren zangeres een klein rolletje in het befaamde La Dolce Vita van Federico Fellini.
Aanloop van Nico, 1988
De Italiaanse regisseur Susanna Nicchiarelli is onder andere bekend van de film Cosmonauta (2009).
BioscoopAgenda van Nico, 1988

Nico, 1988 in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Nico, 1988 zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Biografie over de legendarische zangeres Nico (Trine Dyrholm) tijdens het laatste jaar van haar leven. Ze is een schim van haar voormalige zelf, maar een Europese toer blaast haar nieuw leven in.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Nico, 1988 is een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, moeder en vrouw achter het icoon.

Singer-songwriter Nico nadert de vijftig en leidt een teruggetrokken leven in Manchester, waar weinig nog doet denken aan haar roemruchte jaren als muze van Andy Warhol en zangeres van The Velvet Underground in de sixties. Ooit werd ze aanbeden vanwege haar legendarische schoonheid, nu maakt ze zich niet meer druk om haar uiterlijk en ook haar carrière lijkt voorbij, tot haar nieuwe manager haar en haar oude band op tournee door Europa stuurt. Nico, 1988 is een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, moeder en vrouw achter het icoon.