compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Films > No Place for a Rebel

No Place for a Rebel

****1/2
Waardering: 4.5/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldAngst

documentaire, filmhuis

Pitch van No Place for a Rebel
No Place for a Rebel filmstill
No Place for a Rebel filmstill
Delen op facebook
No Place for a Rebel
Nederlandse première: 9-11-2017
Nederland, 2017, 76 min,
Opono Opondo werd zestien jaar geleden ontvoerd en ingezet als kindsoldaat van het leger van Joseph Kony. Nu keert hij terug in het normale leven. Deze documentaire laat zien hoe Opondo zijn weg moet vinden in een voor hem onbekende maatschappij.
trailer en bijzonderheden over No Place for a Rebel
In 2012 kreeg het leger van Kony veel aandacht door de organisatie Invisible Children Inc. Anno 2017 bestaat zijn leger nog steeds maar het is heel erg klein.
Aanloop van No Place for a Rebel
Ariadne Asimakopoulos en Maartje Wegdam maakte vier jaar geleden de eerste beelden voor deze film. Na crowdfunding hadden ze de mogelijkheid om er een complete film van te maken.
BioscoopAgenda van No Place for a Rebel

No Place for a Rebel in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je No Place for a Rebel zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


Niets gevonden voor No Place for a Rebel.


Opono Opondo werd zestien jaar geleden ontvoerd en ingezet als kindsoldaat van het leger van Joseph Kony. Nu keert hij terug in het normale leven.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
De documentaire No Place for a Rebel verbeeldt de wrange strijd van voormalig rebellen die na hun terugkeer in de samenleving willen breken met het verleden.

Zestien jaar nadat Opono Opondo zelf als kind werd ontvoerd door het rebellenleger van Joseph Kony, keert hij terug naar huis als volwassen oorlogscommandant. Hij wist te ontsnappen uit het leger. Nu moet hij zijn plek in de maatschappij zien te vinden. Maar zonder zijn vertrouwde geweer worstelt hij met de regels van het burgerleven. Opono leert brommer rijden, volgt een business course en laat visitekaartjes drukken. Hij realiseert zich echter hoe moeilijk het is zijn draai te vinden tussen de mensen tegen wie hij bijna zijn hele leven vocht, inclusief zijn eigen familie. Opono worstelt met zijn verleden én zijn toekomst. Alleen bij zijn beste vriend Tabu, ook een ex-rebel die nu sateetjes verkoopt, kan Opono ontspannen. De documentaire No Place for a Rebel verbeeldt de wrange strijd van voormalig rebellen die na hun terugkeer in de samenleving willen breken met het verleden. Als zij thuiskomen bij een familie die niet meer van hen is, in een gemeenschap waar ze zich niet thuis voelen en niet begrepen worden.