compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 25-11 t/m 1-12
Film van de week!
MENU

No Place for a Rebel

****1/2
Waardering: 4.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldAngst

Pitch van No Place for a Rebel

No Place for a Rebel filmstill

No Place for a Rebel filmstill

Delen op facebook
No Place for a Rebel
Nederlandse première: 9-11-2017
Nederland, 2017, 76 min,

Opono Opondo werd zestien jaar geleden ontvoerd en ingezet als kindsoldaat van het leger van Joseph Kony. Nu keert hij terug in het normale leven. Deze documentaire laat zien hoe Opondo zijn weg moet vinden in een voor hem onbekende maatschappij.

Bekijk bij:

Cinemember

No Place for a Rebel trailer en bijzonderheden

In 2012 kreeg het leger van Kony veel aandacht door de organisatie Invisible Children Inc. Anno 2017 bestaat zijn leger nog steeds maar het is heel erg klein.

Trailer van No Place for a RebelBekijk de trailer en de beste filmstills van de film No Place for a Rebelhttps://i1.ytimg.com/vi/oNpCMkbKbiM/hqdefault.jpg2017-08-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Ariadne Asimakopoulos en Maartje Wegdam maakte vier jaar geleden de eerste beelden voor deze film. Na crowdfunding hadden ze de mogelijkheid om er een complete film van te maken.

No Place for a Rebel - Bioscopen, Tijden & Tickets

No Place for a Rebel in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je No Place for a Rebel zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Opono Opondo werd zestien jaar geleden ontvoerd en ingezet als kindsoldaat van het leger van Joseph Kony. Nu keert hij terug in het normale leven.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De documentaire No Place for a Rebel verbeeldt de wrange strijd van voormalig rebellen die na hun terugkeer in de samenleving willen breken met het verleden.

Zestien jaar nadat Opono Opondo zelf als kind werd ontvoerd door het rebellenleger van Joseph Kony, keert hij terug naar huis als volwassen oorlogscommandant. Hij wist te ontsnappen uit het leger. Nu moet hij zijn plek in de maatschappij zien te vinden. Maar zonder zijn vertrouwde geweer worstelt hij met de regels van het burgerleven. Opono leert brommer rijden, volgt een business course en laat visitekaartjes drukken. Hij realiseert zich echter hoe moeilijk het is zijn draai te vinden tussen de mensen tegen wie hij bijna zijn hele leven vocht, inclusief zijn eigen familie. Opono worstelt met zijn verleden én zijn toekomst. Alleen bij zijn beste vriend Tabu, ook een ex-rebel die nu sateetjes verkoopt, kan Opono ontspannen. De documentaire No Place for a Rebel verbeeldt de wrange strijd van voormalig rebellen die na hun terugkeer in de samenleving willen breken met het verleden. Als zij thuiskomen bij een familie die niet meer van hen is, in een gemeenschap waar ze zich niet thuis voelen en niet begrepen worden.

Productiemaatschappij: Copper Views, Miles Film, Mooov Film Distribution

Cast & Regisseur