compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Nocturama

Nocturama

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

thriller

Pitch van Nocturama
Nocturama filmstill
Nocturama filmstill
Delen op facebook
Nocturama
Nederlandse première: 20-7-2017
België, Duitsland, Frankrijk, 2016, 130 min,
Een groep jongeren in Parijs bereidt een aanslag voor: we weten niet waarom. Na hun voorbereidingen nemen ze hun toevlucht in een duur warenhuis vol luxeproducten waar ze overnachten. De volgende dag zal alles anders zijn.
trailer en bijzonderheden over Nocturama
Deze film werd niet geaccepteerd voor het Cannes filmfestival in 2016 omdat de film te gevoelig lag na recente aanslagen in Parijs.
Aanloop van Nocturama
Bertrand Bonello, de regisseur van deze film, maakte eerder Saint Laurent. Hij componeert ook vaak de muziek van zijn eigen films.
Synopsis distributeur
Een uiteenlopende groep jongeren plant een serie aanslagen in Parijs. Wat hen drijft weten we niet, maar we volgen de voorbereidingen als een vreemd ballet in de gangen van de metro en de straten van de stad. Het lijkt een psychologische reis te worden over moraal en paranoia die eindigt in een luxe warenhuis, na sluitingstijd. Het wordt een lange nacht na de ontploffingen, omringd door de overdaad van de dure artikelen in de winkel. Kan er nog een volgende dag zijn? Regisseur Bertrand Bonello komt na Saint Laurent met een controversiële en uitdagende film die vragen oproept en zeer uiteenlopende antwoorden genereert. Het ensemble van beginnende en meer gevestigde acteurs danst op de vulkaan.