compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Nocturne

Nocturne

***1/20
Waardering: 3.3/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

drama, filmhuis

Pitch van Nocturne
Nocturne: Vincent van der Valk (Alex) en Bart Slegers (Serge)
Nocturne: Vincent van der Valk (Alex) en Bart Slegers (Serge)
Delen op facebook
Nocturne
Nederlandse première: 9-5-2019
Nederland, 2019, 80 min,
Alex staat op het punt een film op te nemen, maar hij weet nog niet waar de film over gaat. Zijn vriendin dumpt hem en hij dompelt zich in een hallucinerende nacht waarin realiteit en fictie naadloos door elkaar lopen. Hij gaat als een detective op zoek naar inspiratie terwijl hij op de vlucht is voor zijn deadline.
trailer en bijzonderheden over Nocturne
De film is gestileerd zoals een jaren '50 detective, een zogenaamde film noir, met veel filmverwijzingen.
Aanloop van Nocturne
Speelfilmdebuut van regisseur Viktor van der Valk, zijn broer Vincent de hoofdrol. Vincent van der Valk speelde eerder in Gluckauf (2015).
BioscoopAgenda van Nocturne

Nocturne in de bioscoop

Synopsis distributeur
Nocturne is een film noir over liefde, over volwassen worden, deadlines en inspiratie. Theatraal, sentimenteel, jeugdig, komisch, muzikaal, ambitieus. Een speelse tragedie over een hopeloze romanticus en zijn poging tot film.

De opnames gaan bijna van start, maar Alex (Vincent van der Valk) is nog altijd zoekende naar de essentie van zijn film. Zwervend door de nacht komt het moment dat hij ergens mee moet komen steeds dichterbij, maar alle inspiratie lijkt hem te hebben verlaten. Net als zijn vriendin, die zijn geworstel niet meer kon aanzien. De tijd tikt weg, de producenten zitten hem op de hielen en de grens tussen fictie en realiteit vervaagt met de minuut. Zit Alex vast in zijn eigen film? Of is het zijn alter ego? Nocturne is een film noir over liefde, over volwassen worden, deadlines en inspiratie. Theatraal, sentimenteel, jeugdig, komisch, muzikaal, ambitieus. Een speelse tragedie over een hopeloze romanticus en zijn poging tot film.