compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Nordkurve

****0
Waardering: 4/5

Pitch

Een voetbalzaterdag in het Roergebied. De mensen in de Nordkurve (de noordelijke ring van het stadion) willen maar één ding: door voetbal, geweld, drank en seks het leven van alledag vergeten. Iedereen doet dit op zijn eigen manier en zij raken daarbij dikwijls verstrikt in een net van passie, bedrog en corruptie. Er zijn skinheads en hooligans, meisjes die naar hun voetbalhelden smachten, geïrriteerde agenten, pers en politiek: een microkosmos.
Delen op facebook
Nordkurve
Duitsland, 1992, 105 min,

bijzonderheden

Duits gesproken, Engels ondertiteld.
De film is er niet op uit een realistische voorstelling van het dagelijks leven van een voetbalfan te geven, maar wil het opwindende levensgevoel van zo'n voetbaldag beschrijven. Winkelmann won met Nordkurve de Deutsche Filmpreis.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Nordkurve - Bioscopen, Tijden & Tickets

Nordkurve in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Nordkurve zien? Koop of huur de film hier:Een voetbalzaterdag in het Roergebied. De mensen in de Nordkurve (de noordelijke ring van het stadion) willen maar één ding: door voetbal, geweld, drank en seks het leven van alledag vergeten.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Westdeutscher Rundfunk (WDR)

Cast & Regisseur

Hermann Lause

Heinz Niebisch
Bernd Stegemann

Roland F. Beyer
Walter Kreye

Eberhard Vischering
Christian Tasche

Teddy Klamm