compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Nothing But the Sun

Apenas el Sol

Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Nothing But the Sun

Nothing But the Sun filmstill

Nothing But the Sun filmstill

Delen op facebook
Nothing But the Sun
Nederlandse première: 19-11-2020
Paraguay, Zwitserland, 2020, 75 min,

In Nothing But the Sun probeert Mateo Sobode Chiqueno verdwijnend cultuur van Ayoreo-gemeenschappen in Paraguay op een oude cassetterecorder vast te leggen. oor Mateo en generatiegenoten is de zon vooral een bedreiging geworden die van ontboste gebieden zorgwekkend droge, stoffige vlaktes maakt.

Bekijk bij:

Cinemember

Nothing But the Sun trailer

Trailer van Nothing But the SunBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Nothing But the Sunhttps://i1.ytimg.com/vi/jUhRME9x0Iw/hqdefault.jpg2020-11-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Documentairemaker Arami Ullon maakte eerder El tiempo nublado (2014), hij werkte ook mee aan Miami Vice (2006).

Nothing But the Sun - Bioscopen, Tijden & Tickets

Nothing But the Sun in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Nothing But the Sun zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Mateo Sobode Chiqueno probeert jarenlang de verdwijnend cultuur van Ayoreo-gemeenschappen in Paraguay op een oude cassetterecorder vast te leggen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Mateo Sobode Chiqueño trekt al jaren met een antieke cassetterecorder langs Ayoreo-gemeenschappen in Paraguay om gesprekken, verhalen en liedjes op te nemen. Dit erfgoed bevat aangrijpende getuigenissen van een verdwijnende inheemse cultuur.

De voorouders van Mateo Sobode Chiqueño aanbaden de zon, die zij beschouwden als een superieur en genereus wezen. Voor Mateo en generatiegenoten is de zon vooral een bedreiging geworden die van ontboste gebieden zorgwekkend droge, stoffige vlaktes maakt, door de camera in schitterende, onheilspellende beelden gevangen. Een klein deel van de Ayoreo leeft nog teruggetrokken in de bossen van Chaco in Paraguay. Maar een veel grotere groep, waar Mateo deel van is, werd samengedreven in kleine nederzettingen door missionarissen, die hun land onteigenden en hen onder dwang bekeerden tot het christendom. Al sinds de jaren zeventig trekt Mateo met een inmiddels antieke cassetterecorder langs Ayoreo-gemeenschappen om hen te interviewen en traditionele liederen op te nemen voor zijn audioarchief. Af en toe eet het apparaat een bandje op, wat hij met geduldig gepeuter oplost. In de gesprekken klinkt twijfel over het verlies aan identiteit. Is het een probleem dat de cultuur van de Ayoreo verdwijnt, of is dat een noodzakelijke voorwaarde voor integratie? Hoe belangrijk is het om tradities te behouden? De documentaire is tijdens IDFA in ruim 40 filmtheaters door het land te zien tijdens het IDFA Extended programma. Na IDFA kan Nothing but the Sun bij Cinema Delicatessen worden geboekt voor verdere bioscoopvertoningen.

Productiemaatschappij: Arami Ullon Cine (co-production), Cineworx Filmproduktion, Nevada Cine (in association with)

Cast & Regisseur

Arami Ullon

Regisseur