compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Ofrenda de Primavera

Het Lenteoffer

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar

Pitch

Documentaire over de Spaanse 'Semana Santa'. In deze week staat het herdenken van het lijden van Christus centraal.
Delen op facebook
Ofrenda de Primavera
Nederland, 1998, 68 min,

bijzonderheden

Van Vlugt en Meerman laten zien dat het er in het Málaga wel heel bijzonder aan toe gaat. Spanje is vertrouwd met eeuwenoude broederschappen. Die van Málaga dateert van 1487; opgericht toen de Moren de stad in hun greep kregen. Elk jaar lopen rond de veertig leden van deze broederschap - de Cofradías - vele kilometers door de smalle straatjes van de binnenstad en torsen zware beelden en beeltenissen van Jezus en de Maagd Maria met zich mee. Tienduizenden volgen de processie.
Hoogtepunt is de jaarlijkse vrijlating van een gevangene op voorspraak van de broeders. Deze traditie is terug te voeren op het privilege dat de broeders in 1759 kregen van koning Carlos III. Koning Juan Carlos heeft dit merkwaardige recht in 1976 nog eens bevestigd. De drie kandidaten die uiteindelijk voor vrijlating in aanmerking komen spelen een centrale rol in de film. De film is vanuit hun perspectief opgenomen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Ofrenda de Primavera - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ofrenda de Primavera in de bioscoop

Wil je Ofrenda de Primavera zien? Koop of huur de film hier:Documentaire over de Spaanse 'Semana Santa'. In deze week staat het herdenken van het lijden van Christus centraal én de vrijlating van een gevangene uit drie geselecteerde kandidaten.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur