compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Papillon

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Papillon

Rami Malek (Louis Dega) en Charlie Hunnam (Henri 'Papillon' Charrière)

Rami Malek (Louis Dega) en Charlie Hunnam (Henri 'Papillon' Charrière)

Delen op facebook
Papillon
Nederlandse première: 13-9-2018
Malta, Montenegro, Servië en Montenegro, Verenigde Staten, 2018, 133 min,

Frankrijk, 1931. Kluisrover Henri wordt onterecht veroordeeld voor moord en belandt op de Zuid-Amerikaanse gevangeneiland Duivelseiland. Vanaf het eerste moment heeft hij een maar één doel: ontsnappen.

Bekijk bij:

meJanevideolandNETFLIX

Papillon trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op de autobiografie van Henri Charrière, volgens de regisseur niet een remake van Papillon (1973) en meer oog voor de economische uitbuiting die achter het gevangeniswezen schuilt.

Trailer van PapillonBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Papillonhttps://i1.ytimg.com/vi/xL0UKZgTrds/hqdefault.jpg2018-06-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Het boek is eerder verfilmd in Papillon (1973) met in de hoofdrollen de legendarische acteurs Steve McQueen en Dustin Hoffman.

Synopsis distributeur

De remake van de epische Frans-Amerikaanse avonturenfilm, naar de gelijknamige semi-autobiografische roman van Henri Charrière.

De remake van de epische Frans-Amerikaanse avonturenfilm, naar de gelijknamige semi-autobiografische roman van Henri Charrière. Na een onterechte veroordeling voor moord wordt kluisrover Henri Charrière in 1931 voor een levenslange gevangenisstraf verbannen naar Frans Guyana. Hij is vastbesloten zijn vrijheid te herwinnen en sluit daarom een deal met de rijke en eigenzinnige Louis Dega. In ruil voor bescherming, bekostigt Dega zijn ontsnappingspogingen. De wrede omstandigheden, eenzame opsluitingen en continue dreigingen houden Henri niet tegen. Na vele mislukte uitbraken worden Henri en Dega overgeplaatst naar het gevreesde Île du Diable; Duivelseiland. Nog nooit wist iemand van dat eiland te ontsnappen, maar zelfs na 13 jaar gevangenschap is Henri niet te stoppen. Hij moet en zal op vrije voeten komen…

Productiemaatschappij: Czech Anglo Productions, FishCorb Films, Red Granite Pictures

Cast & Regisseur

Charlie Hunnam

Henri 'Papillon' Charrière
Rami Malek

Louis Dega
Roy McCrerey

Papillon's Lawyer
Michael Noer

Regisseur