compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Yorick van Wageningen

Yorick van Wageningen

Yorick van Wageningen: films, nieuws

 

Biografie van Yorick van Wageningen

Yorick van Wageningen in De Veroordeling
Yorick van Wageningen in De Veroordeling
Yorick van Wageningen begon zijn acteer carrière met kleine rollen in televsieseries als 'Spijkerhoek' en 'Goede tijden, slechte tijden'. Vervolgens speelde hij een paar jaar in het theater. Het toneelstuk 'Total Loss' werd verwerkt tot een film door Dana Nechushtan. In Nederland had de film niet veel succes, maar toen Steven Spielberg de film te zien kreeg, werd hij zo enthousiast dat hij Van Wageningen een rol aanbood in Minority Report, terzijde van Tom Cruise.

Tegelijkertijd kreeg hij een rol in Joel Schumachers nieuwe film aangeboden. Hij koos voor Minority Report, maar kon uiteindelijk niet deelnemen aan de film vanwege problemen met zijn werkvergunning. Zijn internationale filmcarrière liet echter niet lang op zich wachten. Hij speelde in 2004 in Beyond Borders naast "Angelina Jolie' en "Clive Owen". Daarna volgden o.a. rollen naast "Vin Diesel" en "Judi Dench" in 'Chronicles of Riddick' en terzijde van "Colin Farrell" en "Christian Bale" in "The New World".

Hij keerde in 2006 even terug naar Nederlandse bodem voor een rol in "Nachtrit", wederom van Dana Nechushtan. En in 2008 verscheen hij in de verfilming van "Oorlogswinter" van Jan Terlouw.

Ook zagen we hem in "The Girl with the Dragon Tattoo".

Yorick van Wageningen In het nieuws

Fedja de Huet wint Beste Hoofdrol in De Veroordeling

De Veroordeling grote winnaar Gouden Kalveren

Winaars Gouden Kalveren

1-10-2021 De Veroordeling werd de grote winnaar van de 41e Gouden Kalveren met vier Kalveren (Beste Film en Beste Hoofdrol). De Slag om de Schelde wint 5 technische Kalveren. Judeska In da House wint de prijs van het publieks.

Yorick van Wageningen in De Wederopstanding van een Klootzak uit 2013

Opnames film over Deventer moordzaak van start

11-1-2019 De opnames voor de nieuwe Nederlandse dramathriller De Veroordeling beginnen deze week. Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk spelen de hoofdrollen. De film is gebaseerd op een boek waarin een klusjesman in de media wordt verdacht van moord op een weduwe.

Yorick van Wageningen stopt ermee

24-3-2016 Een aantal dagen terug hoorden we op de redactie dat Yorick van Wageningen ging stoppen met acteren. Daar wilden we meer over weten en we voelden hem aan de tand.

Yorick van Wageningen

Yorick van Wageningen in Storm

18-1-2016 Yorick van Wageningen zal te zien zijn in de nieuwe film van Dennis Bots: Storm. Hij speelt de vader van het titelpersonage.

Tygo Gernandt (c) Arjo Frank

Tygo Gernandt speelt meestervervalser

22-5-2014 Acteur Tygo Gernandt gaat meestervervalser Han van Meegeren spelen in een nieuwe film. De opnames van de film beginnen volgend jaar.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Yorick van Wageningen Feiten

Yorick van Wageningen in De Veroordeling© (c) 2021 Bert Nijman
acteur
Geboren 16-4-1964
Yorick van Wageningen is één van de weinige Nederlandse acteurs die regelmatig filmrollen spelen in Hollywood. Hij speelde o.a. in Beyond Borders en "Chronicles of Riddick".

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

66 films in Eindhoven deze week

66 films in Eindhoven deze weekVandaag wordt er in Eindhoven maar liefst 80 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl