compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

De Veroordeling

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngstAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van De Veroordeling

Mark Kraan (Ernest Louwes)

Mark Kraan (Ernest Louwes)

Delen op facebook
De Veroordeling
Nederlandse première: 2-9-2021
Nederland, 2021, 130 min,

In De Veroordeling haalt tv-journalist Bas Haan de toorn politie, rechtbanken en media op zich, wanneer hij alsnog probeert de waarheid over de controversiële moordzaak in Deventer te achterhalen, terwijl hij daarvoor zelf bij droeg aan een veroordeling. Is 'fake news'

Bekijk bij:

meJane

De Veroordeling trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op het boek 'De Deventer Moordzaak, het complot ontrafelt' van Bas Haan (2009), een niet onomstreden boek en bij aanvang van de opnames waren nog rechtszaken beter.
De film won vier Gouden Galveren - Beste Film, Beste Scenario, Beste Hoodrol (Fedja Van Huet) en Beste Bijrol (Yorick van Wageningen) - tijdens het Nederlands Film Festival 2021.

Trailer van De VeroordelingBekijk de trailer en de beste filmstills van de film De Veroordelinghttps://i1.ytimg.com/vi/WHw8o2lWV4o/hqdefault.jpg2020-10-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Sander Burger maakte eerder Off Track (2017), Ik ben Alice (2015) en Een tweede kans (2013).
Fedja van Huêt i s een zeer succesvolle Nederlandse acteur hij was te zien in Bloed, Zweet & Tranen (2015), Lucia de B. (2014), Daglicht (2013), Soof (2013), Wilde Mossels (2000) en Karakter (1997).

De Veroordeling - Bioscopen, Tijden & Tickets

De Veroordeling in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van 'de klusjesman’ en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze 'trial by media' besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

Productiemaatschappij: BIND

Cast & Regisseur

Lies Visschedijk

Meike Wittermans
Yorick van Wageningen

Michael de Jong
Porgy Franssen

Peter van Koppen
Sander Burger

Regisseur

Nieuws over De Veroordeling