compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Portrait de la jeune fille en feu

Portrait de la jeune fille en feu

****0
Waardering: 4/5

Portrait of a Lady on Fire

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarDiscriminatie

drama, filmhuis, historie, romantiek

Pitch van Portrait de la jeune fille en feu
Adele Haenel (Héloïse) en Noémie Merlant (Marianne)
Adele Haenel (Héloïse) en Noémie Merlant (Marianne)
Delen op facebook
Portrait de la jeune fille en feu
Nederlandse première: 17-10-2019
Frankrijk, 2019, 119 min,
Een geïsoleerd eiland in Bretagne aan het einde van de achttiende eeuw. De jonge schilderes Marianne krijgt de opdracht om het huwelijksportret van Héloïse te schilderen, maar Héloïse mag niet weten dat zij geschilderd wordt. Marianne observeert haar model overdag en schildert haar 's avonds. Er ontstaat iets meer dan een vriendschap tussen de twee vrouwen.
trailer en bijzonderheden over Portrait de la jeune fille en feu
Dits is de eerste kostuum-drama van Céline Sciamma, waarvan de eerdere films zich in een moderne stedelijke omgeving afspeelden.
Aanloop van Portrait de la jeune fille en feu
Regisseur Céline Sciamma heeft vaker vrouwen in de hoofdrol zoals in Naissance des pieuvres (2007), Tomboy (2011) en Girlhood (2014).
BioscoopAgenda van Portrait de la jeune fille en feu

Portrait de la jeune fille en feu in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Portrait de la jeune fille en feu is de nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood. Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde.

Portrait de la jeune fille en feu is de nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood. Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde. Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.