compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 26-5 t/m 1-6
Film van de week!
MENU

Portrait de la jeune fille en feu

****0
Waardering: 4/5

Portrait of a Lady on Fire

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarDiscriminatie

Pitch van Portrait de la jeune fille en feu

Adele Haenel (Héloïse) en Noémie Merlant (Marianne)

Adele Haenel (Héloïse) en Noémie Merlant (Marianne)

Delen op facebook
Portrait de la jeune fille en feu
Nederlandse première: 17-10-2019
Frankrijk, 2019, 119 min,

Een geïsoleerd eiland in Bretagne aan het einde van de achttiende eeuw. De jonge schilderes Marianne krijgt de opdracht om het huwelijksportret van Héloïse te schilderen, maar Héloïse mag niet weten dat zij geschilderd wordt. Marianne observeert haar model overdag en schildert haar 's avonds. Er ontstaat iets meer dan een vriendschap tussen de twee vrouwen.

Bekijk bij:

meJane

Portrait de la jeune fille en feu trailer en bijzonderheden

Dits is de eerste kostuum-drama van Céline Sciamma, waarvan de eerdere films zich in een moderne stedelijke omgeving afspeelden.

Trailer van Portrait de la jeune fille en feuBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Portrait de la jeune fille en feuhttps://i1.ytimg.com/vi/lp_NiS0sI6I/hqdefault.jpg2019-08-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Céline Sciamma heeft vaker vrouwen in de hoofdrol zoals in Naissance des pieuvres (2007), Tomboy (2011) en Girlhood (2014).

Portrait de la jeune fille en feu - Bioscopen, Tijden & Tickets

Portrait de la jeune fille en feu in de bioscoop

Wil je Portrait de la jeune fille en feu zien? Koop of huur de film hier:


meJane

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


In het 18e-eeuwse Frankrijk krijgt een jonge kunstenares (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te maken, ze bevriendt daarvoor Héloïse.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Portrait de la jeune fille en feu is de nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood. Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde.

Portrait de la jeune fille en feu is de nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood. Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde. Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

Productiemaatschappij: Arte France Cinéma, Hold Up Films, Lilies Films