compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 30-5 t/m 5-6
Film van de week!
MENU

Presque

Beautiful Minds

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruik

Pitch van Presque

Delen op facebook
Presque
Nederlandse première: 5-1-2023
Frankrijk, Zwitserland, 2021, 92 min,

In Presque reizen twee mannen voor een begrafenis naar het zuiden van Frankrijk. Ze lijken in niets op elkaar, botsende karakters en totaal andere levensloop. Tijdens hun reis realiseren ze zich dat, hoe onwaarschijnlijk ook, ze uiteindelijk niet zo verschillend zijn.

Bekijk bij:

meJane

Presque trailer en bijzonderheden

Genomineerd voor een Gouden Haan Award in Beijing China.

Trailer van PresqueBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Presquehttps://i1.ytimg.com/vi/LdrQtkED-WM/hqdefault.jpg2022-11-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Co-regisseur Alexandre Jollien debuteert met deze speelfilm en heeft ook een van de hoofdrollen en werkte mee aan de script.
Co-regisseur speelt een van de hoofdrollen en tekent ook voor het scenario en de regie.

Presque - Bioscopen, Tijden & Tickets

Presque in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

In het innemende Presque ontdekken Louis en Igor tijdens een ongeplande roadtrip dat ze niet zo veel van elkaar verschillen als ze hadden gedacht. Een ware feelgoodfilm die in de voetsporen treedt van Intouchables en Hors Normes. Igor (Jollien) heeft een lichamelijke beperking. Hij bezorgt biologische groenten, woont zelfstandig en is erg in filosofie geïnteresseerd. Door een ongeluk komt hij in contact met begrafenisondernemer Louis (Campan). Igor ziet in de gestreste Louis een goede vriend, maar die hoopt echter snel van hem af te zijn. Als Igor zich verstopt in de lijkwagen waarmee Louis naar Zuid-Frankrijk moet, volgt een bijzondere roadtrip. De mannen leren van elkaar wie ze zijn en worden vrienden voor het leven.Hoofdrolspelers Alexandre Jollien (die zelf een beperking heeft) en Bernard Campan schreven en regisseerden de film zelf. De film was één van de publieksfavorieten op Film by the Sea.Door een toeval kruisen de paden van Louis en Igor elkaar. In een opwelling besluit Louis Igor mee te nemen. Ze vertrekken beiden in een lijkwagen om het lichaam van een oude vrouw naar de voet van de Cevennen te brengen. Het wordt een leerzame tocht.

Productiemaatschappij: ABS (co-production), Angoa-Agicoa (support), Apollo Films (co-production), Canal+ (participation), Centre national du cinéma et de l'image animée (CN, Cinéforom (participation), Eurimages (support), France 3 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), Indéfilms 8 (in association with), Les Productions JMH (co-production), Loterie Suisse Romande (support), OCS, Office Fédéral de la Culture (in partnership with), Pan Européenne, Procirep (support), Radio Télévision Suisse (RTS) (co-production), Région Occitanie/Pyrénées-Méditerranée (support), SG Image 2018 (in association with), SRG