compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 23-6 t/m 29-6
Film van de week!
MENU

Ran

****1/2
Waardering: 4.3/5

Pitch

Een ouder wordende krijgsheer besluit zijn land te verdelen onder zijn drie zoons, die in drie aparte kastelen zullen gaan wonen. De twee oudste zonen zijn erg gelukkig, maar de jongste denk dat z'n vader gek is geworden. Hij voorspelt dat het niet lang zal duren voor de twee oudere broers met elkaar in gevecht zullen raken.
Delen op facebook
Ran
Frankrijk, Japan, 1985, 160 min,

bijzonderheden

Japanse adaptatie van Shakespeares King Lear. Kurosawa zag zijn vorige film Kagemusha (1980) als een 'generale repetitie' voor deze film. Hij deed er 10 jaar over om van elk shot een storyboard te maken. Het duurde twee jaar voordat alle kostuums, die met de hand werden gemaakt, klaar waren.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Akira Kurosawa (Japan, 1910-1998) debuteerde met "Sugata Sanshiro" (1943). Hi was ook verantwoordelijk voor o.a. Rashomon (1950), Seven Samurai (1954)", "The Magnificent Seven" (1960), "Kagemusha" (1980) en "Runaway Train" (1985).

Ran - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ran in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Ran zien? Koop of huur de film hier:Een ouder wordende krijgsheer besluit zijn land te verdelen onder zijn drie zoons, die in drie aparte kastelen zullen gaan wonen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Greenwich Film Productions, Herald Ace, Nippon Herald Films

Cast & Regisseur

Tatsuya Nakadai

Lord Hidetora Ichimonji
Mieko Harada

Lady Kaede
Akira Terao

Taro Takatora Ichimonji
Jinpachi Nezu

Jiro Masatora Ichimonji
Ran poster