compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Ratcatcher

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch

James groeit op in een arbeiderswijk in Glasgow, midden jaren '70. De gezinssituatie is verre van ideaal. Alles wat zijn vader doet is voor James een confrontatie met de toekomst die hem ook te wachten staat. Hij voelt zich thuis verloren en brengt veel tijd door bij het kanaal. Hier deelt hij lief en leed met Margaret Anne en Kenny, een jongetje dat zijn onschuld ondanks zijn harde omgeving nog niet verloren heeft. Terwijl de droom van het gezin om naar een nieuwe woning te verhuizen steeds onbereikbaarder wordt, vindt James een eigen plekje.
Delen op facebook
Ratcatcher
Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, 1999, 94 min,

bijzonderheden

Speelfilmdebuut van regisseur Lynne Ramsay. De personen spreken met zo'n zwaar Schots accent, dat de film in de V.S. in het Engels werd ondertiteld!
In Engeland toonden de filmcritici zich dolenthousiast over de film: 'eindelijk weer hoop voor de Britse cinema', schreef de criticus van The Guardian.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Lynne Ramsay studeerde fotografie aan het Napier College in Edinburgh, en koos pas voor film toen zij "Meshes in the Afternoon" zag, de beroemdste film van de Amerikaanse avantgarde-regisseuse Maya Deren. Het werk van Deren is altijd een grote inspiratiebron voor Ramsay gebleven.

Ratcatcher - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ratcatcher in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Ratcatcher zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een jongen groeit op in een arbeiderswijk in Glasgow, midden jaren '70. Hij droomt van een mooie toekomst, maar of die droom uitkomt..?Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Holy Cow Films, Pathé Pictures