compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

RBG

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

Pitch van RBG

Delen op facebook
RBG
Nederlandse première: 25-10-2018
Verenigde Staten, 2018, 101 min,

Bio-docu. Opperrechter aan het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten Ruth Bader Ginsburg (RBG) bereikte heel veel op het gebied van vrouwenrechten, en groeide uit in de VS tot een icoon.

Bekijk bij:

NETFLIXAmazon Prime Video

RBG trailer en bijzonderheden

Het levensverhaal van Ruth Bader Ginsburg is ook verfilmd als speelfilm On the Basis of Sex (2019), met Felicity Jones in de hoofdrol.

Trailer van RBGBekijk de trailer en de beste filmstills van de film RBGhttps://i1.ytimg.com/vi/JSGS7eJdB4A/hqdefault.jpg2018-10-10
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Co-producente en co-regisseur Julie Cohen is bekend van onder meer de documentaire "The Sturgeon Queens" (2014). Betsy West is de andere co-producente en co-regisseur en vooral bekend van haar tv-docu's.

RBG - Bioscopen, Tijden & Tickets

RBG in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je RBG zien? Koop of huur de film hier:


NETFLIX Amazon Prime Video

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Bio-docu. Opperrechter aan het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten Ruth Bader Ginsburg (RBG) bereikte heel veel op het gebied van vrouwenrechten, en groeide uit in de VS tot een icoon.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De documentaire RBG geeft ons een unieke inkijk in het uitzonderlijke leven van opperrechter aan het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten; Ruth Bader Ginsburg.

De documentaire RBG geeft ons een unieke inkijk in het uitzonderlijke leven van opperrechter aan het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten; Ruth Bader Ginsburg. Heldin, icoon, rebel en dwarsligger. In 1980 werd Ginsburg door president Jimmy Carter benoemd tot rechter van het Hof van Beroep voor het circuit van het District of Columbia in Washington D.C., waar ze werkte tot Bill Clinton haar in 1993 voordroeg als rechter van het federale Hooggerechtshof. De 85-jarige rechter beoefent nog steeds haar ambt aan ’s lands hoogste rechtsprekende instantie en heeft op dit punt een indrukwekkende stempel gedrukt op de democratische partij in Amerika, voornamelijk rondom de gelijkheid van mannen en vrouwen. Hiermee werd ze onverwacht een icoon binnen de popcultuur (Notorious R.B.G.) en een voorbeeld voor veel vrouwen. Haar unieke reis naar de hoogste rechtbank in Amerika is grotendeels onbekend, zelfs voor haar grootste fans. Tot dit moment. Het levensverhaal van Ruth Bader Ginsburg is ook verfilmd als speelfilm On The Basis of Sex, met Felicity Jones in de hoofdrol. Deze zal vanaf 7 maart 2019 te zien zijn in de bioscoop.

Productiemaatschappij: CNN Films, Storyville Films

Cast & Regisseur

Bill Clinton

Zichzelf
The Notorious B.I.G.

Zichzelf (archive footage)
Julie Cohen

Regisseur
Betsy West

Regisseur