compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 21-5 t/m 27-5
Film van de week!
MENU

Ride Your Wave

***1/20
Waardering: 3.3/5
Voor alle leeftijden

Pitch

Heerlijk hyper-romantische, mystieke en zomerse Japanse animatiefilm over een jonge studente die verliefd wordt op een brandweerman en vervolgens na zijn plotselinge dood hem los moet laten. Over hoe subliem het is om heel erg van iemand te houden en hoe op een wonderbaarlijke, fantastisch originele wijze je afscheid van je grote liefde kan nemen.
Delen op facebook
Ride Your Wave
Nederlandse première: 30-7-2020
Japan, 2019, 94 min,

Ride Your Wave trailer

Trailer van Ride Your WaveBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Ride Your Wavehttps://i1.ytimg.com/vi/FLtSs9iT_Ts/hqdefault.jpg2020-05-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Ride Your Wave - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ride Your Wave in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Heerlijk hyper-romantische, mystieke en zomerse Japanse animatiefilm over een jonge studente die verliefd wordt op een brandweerman en vervolgens na zijn plotselinge dood hem los moet laten. Over hoe subliem het is om heel erg van iemand te houden en hoe op een wonderbaarlijke, fantastisch originele wijze je afscheid van je grote liefde kan nemen. Minato is een jonge brandweerman, die altijd het goede wil doen. Maar ondertussen droomt hij van het lange meisje met kastanjebruin haar, dat elke dag zo moeiteloos over de golven surft. Zo vrij als Hinako zich voelt op zee, zo onhandig voelt ze zich op het land. Een aanbiddelijke meet-cute brengt ze samen en een summer of love aan het strand volgt. Het is hun eerste verliefdheid die alles in zich heeft om voor altijd te zijn. Tot plots alle kleur uit de wereld trekt. Hij sterft. Maar in die intense rouw gebeurt er iets wonderschoons. Het universum opent zich, zodat zij op magnifieke, magische wijze afscheid kunnen nemen. Yuasa Masaaki is een van de meest inventieve en opwindendste anime regisseurs van dit moment. Met zijn zeer herkenbare stijl, een beetje tussen Pop-art en Gauguin in, zijn humor en zijn energieke, quirky personages, wordt hij geschaard in het illustere rijtje van Miyazaki (Ghibli) en Shinkai (Your Name). In deze film werkt Yuasa samen met Reiko Yoshida (A Silent Voice). Haar inzicht in het emotionele leven van jongvolwassenen gepaard met zijn dromerige lichtheid maakt het tot een film, waar je heel blij van uit de bioscoop komt. Winnaar van de Best Animated Feature award op zowel Fantasia, Sitges als het Shanghai International Film Festival.

Productiemaatschappij: East Japan Marketing & Communications Inc., Fuji Television Network, KDDI Corporation, Lawson Entertainment, Science Saru, Science Saru (animation production by), Shogakukan, Toho

Cast & Regisseur

Kentar?'

Kawamura Wasabi
Ry?'ta Katayose

Hinageshi Minato
Rina Kawaei

Mukaimizu Hinako
Honoka Matsumoto

Hinageshi Y?'ko
Masaaki Yuasa

Regisseur
Ride Your Wave poster