compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Riff-Raff

***1/20
Waardering: 3.5/5

Pitch

Nadat Stevie de gevangenis heeft verlaten, vindt hij werk in de bouw. Zijn collega's bezorgen hem een gekraakte flat. Ze zijn aan de grillen van de koppelbazen overgeleverd en werken zonder sociale bescherming en fatsoenlijke veiligheidsmaatregelen. Met humor proberen de bouwvakkers er nog wat van te maken. Bovendien valt er hier en daar nog wel wat bij te verdienen... Als Stevie een tas vindt en die terug bezorgt aan Susan, een beginnend zangeresje, groeit aarzelend de liefde. Susan trekt bij Stevie in. Ze leren met elkaar om te gaan. Terwijl de bouwwerkzaamheden gestalte krijgen, wordt één van de maten ontslagen en valt een ander van een steiger. Stevie laat het er niet bij zitten.
Delen op facebook
Riff-Raff
Verenigd Koninkrijk, 1990, 95 min,

bijzonderheden

In deze film combineert Ken Loach scherpe humor met het harde leven van arbeiders in Engeland. Hij heeft met Riff Raff een perfecte balans gevonden tussen komedie en drama. Won de FIPRESCI Award (Cannes) en de European Film Award in 1991.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Ken Loach regisseerde eerder ook Hidden Agenda (1990).

Riff-Raff - Bioscopen, Tijden & Tickets

Riff-Raff in de bioscoop

Wil je Riff-Raff zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Stevie probeert een nieuwe start te maken in de Engelse bouwvak nadat hij uit de gevangenis komt. Hij verdient te weinig om een huis te kunnen huren en leeft in een kraakpand. Regie: Ken Loach.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Channel Four Films, Parallax Pictures, Ltd.