compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU

Rigoletto

****1/2
Waardering: 4.5/5

Pitch

Moderne versie van de tragische vertelling over de vader Rigoletto die zijn dochter ten onder ziet gaan door de harteloze Duca van Mantua.
Delen op facebook
Rigoletto
Nederlandse première: 10-3-2022
Nederland, 2003, 180 min,

Rigoletto trailer en bijzonderheden

Eerste nederlandse verfilming van de beroemde opera van Giuseppe Verdi.

Trailer van RigolettoBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Rigolettohttps://i1.ytimg.com/vi/r5mjgdFXfX4/hqdefault.jpg2021-10-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Van Eijk brengt jaarlijks een opera in een tent in het weiland, maar koos er dit jaar voor een opera als film te regisseren, compleet met een door eigen zangers en orkest opgenomen soundtrack. De entourage van de film, in de avondlucht, is adembenemend - picknickmanden, voorbijvliegende ooievaars en wilde ganzen, ondergaande zon, stilte.

Rigoletto - Bioscopen, Tijden & Tickets

Rigoletto in de bioscoop

Synopsis distributeur

In een wereld vol decadentie en corruptie plaatst Verdi's meesterwerk macht tegenover onschuld, met verwoestende gevolgen.

In een meedogenloze wereld van luxe decadentie, corruptie en maatschappelijk verval, plaatst Oliver Mears, directeur van de Royal Opera, zijn enscenering. In zijn eerste werk voor zijn eigen gezelschap haalt Mears Verdi's meesterwerk naar de hedendaagse wereld. Verdi's spannende Rigoletto, onder leiding van Sir Antonio Pappano, plaatst macht tegenover onschuld en schoonheid tegenover lelijkheid. Deze speciale jubileumvertoning van Verdi’s Rigoletto viert zijn 171 jarig-bestaan sinds de première in 1851.