compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Rizi

***00
Waardering: 3/5

Days

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van Rizi

Delen op facebook
Rizi
Nederlandse première: 19-8-2021
Frankrijk, Taiwan, 2020, 127 min,

In Rizi woont Kang alleen in een groot huis en voelt zich gekweld. Door een glazen gevel kijkt hij uit op de door wind en regen gegeselde boomtoppen. Non woont in een klein appartement in Bangkok, waar hij traditionele gerechten bereidt. Wanneer Kang Non in een hotelkamer ontmoet, delen de twee mannen elkaars eenzaamheid.

Rizi trailer en bijzonderheden

De film wordt expres niet ondertiteld. De film won onder meer de Zeemeerminprijs tijdens het Thessaloniki Film Festival 2020.

Trailer van RiziBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Rizihttps://i1.ytimg.com/vi/WmUUnR7GsnM/hqdefault.jpg2021-04-30
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Tsai Ming-liang maakte eerder The Hole (1998), What Time is it There (2001) en Good Bye, Dragon Inn (2003).
Acteur Kang-sheng Lee - die ook weleens regisseert - is bekend van Help me Eros (2007), Good Bye, Dragon Inn (2003) en What Time is it There (2001).
Speelfilmdebuut van acteur Anong Houngheuangsy.

Rizi - Bioscopen, Tijden & Tickets

Rizi in de bioscoop

Wil je Rizi zien? Koop of huur de film hier:Kang woont alleen in een groot huis, Non in een klein appartement in de stad. Ze ontmoeten elkaar en gaan dan weer uit elkaar, hun dagen vloeien voort als voorheen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een oudere en een jongere man brengen een nacht door in een hotelkamer. Hun eenzaamheid lijkt even verdreven.

Een oudere en een jongere man brengen een nacht door in een hotelkamer. Hun eenzaamheid lijkt even verdreven. Wat is er nodig om menselijke emotie uit te drukken? Filmmaker Tsai Ming-liang laat zien dat je met spaarzame filmische middelen maximaal effect kunt bereiken. Rizi (competitie Berlinale 2020) is Tsai's eerste fictiefilm sinds zijn in 2015 aangekondigde stop als speelfilmregisseur. Daarna realiseerde hij nog wel het VR-werk The Deserted (2017) en de nonfictiefilm Your Face (2018).

Productiemaatschappij: ARTE (associate production), Homegreen Films, La Lucarne (co-production), Public Television Service Taiwan (support)