compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Rouge

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch

Nour is net aan de slag als verpleegster in de chemische fabriek waar haar vader Slimane werkt. Slimane is vakbondsafgevaardigde en al levenslang de draaiende kracht van het bedrijf. Wanneer de fabriek de gezondheidsinspectie over de vloer krijgt, doet een journaliste onderzoek naar het afvalbeheer...
Delen op facebook
Rouge
België, Frankrijk, 2020, 86 min,

Bekijk bij:

meJane

Rouge trailer

Trailer van RougeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Rougehttps://i1.ytimg.com/vi/SJndLJ43g9M/hqdefault.jpg2021-09-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Rouge - Bioscopen, Tijden & Tickets

Rouge in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Rouge zien? Koop of huur de film hier:


meJane


Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Nour is net aan de slag als verpleegster in de chemische fabriek waar haar vader Slimane werkt. Slimane is vakbondsafgevaardigde en al levenslang de draaiende kracht van het bedrijf. Wanneer de fabriek de gezondheidsinspectie over de vloer krijgt, doet een journaliste onderzoek naar het afvalbeheer. Nour en de journaliste ontdekken geleidelijk aan dat deze fabriek, een pijler van de lokale economie, veel geheimen verbergt: leugens over afvalverwerking, geknoei met medische dossiers en ongelukken die weggemoffeld worden. Nour zal moeten kiezen tussen zwijgen of klokkenluider worden en haar vader verraden om de waarheid bloot te leggen.

Productiemaatschappij: Auvergne Rhône-Alpes Cinéma (co-production), BE TV (co-production), Canal+ (participation), Casa Kafka Pictures Movie Tax Shelter Empowered by, Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel de la Fédérat, Centre National du Cinéma et de l'Image Animée (su, Ciné+ (participation), Indéfilms 8 (in association with), Les Films du Fleuve (co-production), Les Films Velvet, Radio Télévision Belge Francophone (RTBF) (co-prod, Région Auvergne-Rhône-Alpes (participation), Sacem (support), Tax Shelter du Gouvernement Fédéral Belge (support, VOO, Wallimage (participation)

Cast & Regisseur

Sami Bouajila

Slimane Hamadi
Zita Hanrot

Nour Hamadi
Olivier Gourmet

Stéphane Perez
Corentin Lobet

Le premier intérimaire