compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Saint Omer

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van Saint Omer

Delen op facebook
Saint Omer
Nederlandse première: 9-3-2023
Frankrijk, 2022, 122 min,

In Saint Omer reist schrijfster Rama voor een proces waarbij een de Senegalese Laurence Coly terecht staat voor moord op haar kind. Tijdens het proces krijgt Rama ook twijfels over haar eigen toekomstige moederschap, want ook zij is zwanger van een gemengde relatie en ook zij heeft een slechte band met haar eigen moeder.

Bekijk bij:

Saint Omer trailer en bijzonderheden

Alice Diop - zelf kind van Senegalese ouders - volgde in 2016 het proces waar de film op gebaseerd is.
De film won de Grand Prix voor beste film op het Filmfestival van Gent, de Zilveren Leeuw in Venetië en wordt namens Frankrijk ingezonden voor de Oscars. In Nederland is de film geselecteerd voor IFFR 2023.

Trailer van Saint OmerBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Saint Omerhttps://i1.ytimg.com/vi/hSuQ1bwRGqI/hqdefault.jpg2023-01-27
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De film is het fictiedebuut van bekroond documentairemaker Alice Diop, bekend van maatschappelijke Franse documentaires zoals "Nous" (2021).

Saint Omer - Bioscopen, Tijden & Tickets

Saint Omer in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Saint Omer zien? Koop of huur de film hier:Een Senegalese immigrant staat terecht voor moord op haar kind. De verdediging voert aan dat ze leed aan een psychische stoornis, door een slechte relatie met haar eigen moeder.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Saint Omer is een onthutsende en aangrijpende film over de twijfels die met moederschap gepaard gaan en over het aanhoudende racisme in Frankrijk.

De jonge schrijver Rama reist naar Saint Omer om het proces te volgen van Laurence Coly, een Senegalese immigrantenmoeder die terechtstaat voor de moord op haar baby. Rama is zelf zwanger en ontdekt veel parallellen tussen haar en Laurence. Saint Omer is een onthutsende en aangrijpende film over de twijfels die met het moederschap gepaard gaan en over het aanhoudende racisme in Frankrijk.

Productiemaatschappij: Agence Nationale pr Cohésion des Territoires (part, ARTE (participation), Arte France Cinéma (co-production), Canal+ (participation), Centre national du cinéma et de l'image animée (CN, CIC, Ciné+ (participation), Cinécap 3 Développement (developed with the suppor, Cinémage 13 Développement (developed with the supp, COF, Fonds Images de la Diversité (participation), Indéfilms 10 (in association with), La Région Île-de-France (support), Pictanovo (co-production), Région Hauts-de-France (support), Région Nouvelle-Aquitaine (developed with the supp, Srab Films

Cast & Regisseur

Guslagie Malanga

Laurence Coly
Aurélia Petit

Maître Vaudenay
Valérie Dréville

La Présidente du tribunal
Xavier Maly

Luc Dumontet
Alice Diop

Regisseur
Saint Omer poster