compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Samen

Samen

Voor alle leeftijden

documentaire

Pitch
Wanneer producent Kees Rijninks, de echtgenoot van filmmaker Carmen Cobos, wordt gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson, valt hun wereld uiteen. In Samen volgen ze een jaar lang een groep ongeneeslijk zieke patiënten om een ​​antwoord te vinden op de vraag hoe mensen omgaan met de wetenschap dat ze ongeneeslijk ziek zijn.
Delen op facebook
Samen
Nederlandse première: 5-12-2019
Nederland, 2019, 78 min,
Samen trailer en bijzonderheden
Kees Rijninks is de echtgenoot van Carmen Cobos in het echte leven.
Aanloop
De regisseur van de film is Carmen Cobos je kan haar kennen van Om de Wereld in 50 Concerten (2014) en van Cat Stories (2019).
Samen - Bioscopen, Tijden & Tickets

Samen in de bioscoopSynopsis distributeur
Hoe zou je reageren als je te horen krijgt dat je ongeneeslijk ziek bent? Als filmproducent Kees Rijninks, de echtgenoot van filmmaker Carmen Cobos, gediagnosticeerd wordt met de ziekte van Parkinson, stort hun wereld in. Na maanden van verdriet, woede en ontkenning proberen zij nu de balans in hun leven terug te vinden. In Samen volgen zij een jaar lang een groep ongeneeslijk zieke patiënten, hun partners en hun neuroloog. Ze gaan op zoek naar het antwoord op de vraag hoe mensen omgaan met de wetenschap dat ze langzaam zullen wegkwijnen en nooit meer beter zullen worden. Vinden zij de veerkracht om, onder soms hopeloze omstandigheden, hun leven op een positieve manier betekenis te blijven geven?