compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Sauvage Innocence

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch

François schrijft een autobiografie tegen drugs - waaraan hij zijn vrouw heeft verloren - die hij onder de titel 'Sauvage Innocence' wil verfilmen. Als hij in zijn nieuwe vriendin de hoofdrolspeelster ziet, zegt een louche zakenman hem het geld te kunnen geven. Hij vraagt om een zeer cynische tegenprestatie: François moet een grote hoeveelheid drugs over de grens smokkelen.
Delen op facebook
Sauvage Innocence
Frankrijk, Nederland, 2001, 125 min,

bijzonderheden

Film over film waarvan ook de vorm verwijst naar de filmgeschiedenis.
De fraaie wide-screen zwart-witbeelden van Raoul Coutard roepen de verloren wereld van de Nouvelle Vague in herinnering.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Philippe Garrel (Frankrijk, 1948) is zoon van de acteur Maurice Garrel. Op 16-jarige leeftijd verliet hij het gymnasium en werd een jaar later TV-regisseur. Begin jaren '70 verwierf hij faam met films als "La cicatrice intérieure" en Les hautes solitudes. Sindsdien werkt Garrel aan een omvangrijk en consistent oeuvre, waaronder het bekroonde J'entends plus la guitare. Lange tijd werden zijn films zonder openings- en slotcredits vertoond. Van 1970 tot 1984 werkte hij samen met zangeres Nico.

Sauvage Innocence - Bioscopen, Tijden & Tickets

Sauvage Innocence in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Les Films Alain Sarde

Cast & Regisseur

Maurice Garrel

Le père de François
Francine Bergé

La mère de Marie-Thérèse